Windows 7 vagy Windows 10?
Tisztában vagyok vele, hogy a Win7 támogatása megszűnt, de egyszerűen a Windows 10 nagyon instabil az alábbi hardveren pedig a 20H2-es (legfrissebb kiadás) van fent.
H110M-S2H alaplap
Pentium G4560 proci
GTX 760 videokártya
8GB RAM
Windows 8.1? Még támogatott, de nem olyan lassú mint a Windows 10.
(Illetve a 10 sem lassú, csak kell hozzá egy erősebb gép, ami nem mindenkinek van..)
Nem az, de nem egy erőmű.
Ha régen volt takarítva, pasztázva akkor mindenképpen érdemes volna. Hogyan lett feltelepítve? Frissítve lett Windows 7-ről?
Tudom, nem ez volt a kérdés, de nem csak Windows létezik.
3 választásod van:
1. Vagy Win7, ami még egész jól használható, de egyre több lesz az a szoftver (és hardver), ami nem kompatibilis vele.
2. Win10. Akár tetszik, akár nem, a Microsoft minden más Windows-verziótól meg fog szabadulni kis időn belül, így gyakorlatilag nem maradt választásod. Akkor sem, ha instabil, és minden frissítéskor a mennybéliekhez kell fohászkodni, hogy ne romoljon el semmi.
3. Más rendszert használsz. Nyilván ennek vannak kompatibilitási - és megszokásbeli - macerái, de pl. Linux alatt van (egy-két célszoftvertől eltekintve) mindenhez natív, a Windows alatt futóhoz hasonló minőségű (sőt, sokszor stabilabb és jobb) Linuxos szoftver, és/vagy a Windows alapú szoftvert egész jól működésre lehet bírni Wine-nal. Játékoknál szokott gond lenni, bár ott is folyamatosan javul a helyzet.
Annyira azért nem lassú+8GB RAM... [link]
Simán jól kéne menjen a win10 szerintem. 8.1-et tennék rá.
Gép kitakarítása ajánlott.
Ha ezután se szűnnek meg a kifagyások,lehet keresni a hibás hardvert,mert kizártnak tartom,hogy a win 10 miatt lenne.
...ezzel nézz rá a hőmérsékletre menet köben. Lehet valóban egy takarítás segít.
Aztán újrahúzás, de simán maradhat a win10, ha már kvázi OEM.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!