Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Sérült/karcos lemezt lehet-e...

Sérült/karcos lemezt lehet-e javitani valahogy? Vagy ez már kuka ?

Figyelt kérdés
Van egy nagyon régi lemezem(DVD), most találtam meg néhány régi kép és videó van rajta amit meg szeretnék nézni, de nem tudja leolvasni az olvasó mert sok apróbb karc van a lemezen. Ezzel lehet valamit csinálni vagy törödjek bele hogy ezek az adatok már elvesztek ?

2021. jan. 30. 16:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
több olvasón ki lehet próbálni, lehet valamelyik más forgási sebességgel vagy olvasási móddal nem, ez szerencse kérdése. asztali gépen pl beolvas olyan dvd-ket, amelyekkel a laptop nem boldogul.
2021. jan. 30. 16:52
 2/8 anonim ***** válasza:

ISOBuster nekem segített egyszer.

[link]

Szokták még polirozni, de ezt a programot előbb próbáld ki.

2021. jan. 30. 16:58
 3/8 anonim ***** válasza:

Az ISOBuster jó program, de a Letöltőközpontból egy régebbi verziójú, ráadásul shareware programot tudsz letölteni.

Én feltöltöttem a Mega tárhelyemre neked az IsoBuster Pro v4.7.0.00 Portable (Hun) verzióját, ez teljes értékű.

Innen lehet letölteni: [link]

2021. jan. 30. 17:20
 4/8 anonim ***** válasza:
Létezik rá megoldás, polírozás a neve. Vannak kifejezetten CD, DVD, BD polírozó gépek, amiket lemezeket árusító boltokban tudsz igénybe venni. Tavaly kb 1000 Ft/lemez áron volt, idén nem tudom.
2021. jan. 30. 17:45
 5/8 anonim ***** válasza:
Kiegészítés #4-hez: ez persze csak akkor működik, ha a karc csak az alsó műanyag rétegben van. Ha olyan mély, hogy elérte az adatréteget, azon már semmi sem segít.
2021. jan. 30. 17:46
 6/8 anonim ***** válasza:

Én is köszi I. Buster.

Csak hirtelen amit találtam, azt a linket tettem be. Bocs.

2021. jan. 30. 18:25
 7/8 A kérdező kommentje:
Megprobáltam az IsoBusterrel, leolvassa a lemezt, de képtelen vagyok bármit is megnézni vagy kimásolni onnan, csak látom hogy képek vannak ott és ennyi.
2021. jan. 30. 18:29
 8/8 A kérdező kommentje:

You are extracting from the iso9660 File system.

This ,old, file system, available for legacy reasons, only stores short filenames.

There are also other file system with long filenames available.

If you know what you are doing and this is the intention, by all means Continue.

If you rather want the proper long filenames, Abort and try again from another file system.

Ezt írja ki, majd ha continuera megyek semmi se történik.

2021. jan. 30. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!