Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mit csinál az uTorrent a...

Mit csinál az uTorrent a háttértáramon?

Figyelt kérdés

Ma, amikor bekapcsoltam a gépemet és elkezdtem sorozatot nézni észrevettem, hogy nagyon lassan tölti be a videókat a lejátszó.

Megnéztem feladatkezelőben és kiderült, hogy az uTorrent az egyik HDD-m 100%-át használja, de amikor megnyitottam az uTorrentet, láttam, hogy nem ellenőrzött egy torrentet sem.

Leállítottam a feladatkezelővel, hogy tudjak normálisan sorozatot nézni, később elindítottam és folytatta a 100%-os használatot.

Mi ez? Mit csinál az uTorrent?

2021. jan. 24. 11:25
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
Vagy le, vagy feltölt, nagyobb sebességgel mint amit tud a HDD. De ha szabálytalanul állítottad le (feladatkezelővel kilőtted), elkezdi ellenőrizni a torrenteket.
2021. jan. 24. 11:28
 2/9 anonim ***** válasza:
65%
Bányászik. Ezért kerülendő progi.
2021. jan. 24. 11:45
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A uTorrent mára egy kártékony adware program lett.

Használj mást inkább, pl a qBittorrent hasonló felületű, de nyílt forráskódú freeware kliens.

2021. jan. 24. 12:03
 4/9 anonim ***** válasza:
33%
És mit bányászik a HDD-n? A processzort kellene ilyenkor pörgetnie, nem a merevlemezt.
2021. jan. 24. 12:33
 5/9 anonim ***** válasza:

Mit bányászik?

Bármit ami ellopható és pénzzé tehető a feketepiacon. Nemcsak a processzoridő ami ér valamit.

2021. jan. 24. 12:42
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

Persze, de ennek mennyi a valószínűsége? Ha ilyen jelenség lenne megfigyelhető, tömegesen reportolnák a fejlesztőnek, a programot meg utána senki nem használná a bizalomvesztés miatt.

Egy program, aminek feladata a háttértáron való írás és olvasás, ne legyen már meglepő hogy ezt a feladatot végzi futás közben valamiért, főleg induláskor amikor ellenőrzések történnek.

2021. jan. 24. 12:48
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

"senki nem használná a bizalomvesztés miatt"

Ezek a bizalomvesztéssel együtt már sok éve bekövetkeztek. És látod még mindig használja valaki. A kérdező. :(

2021. jan. 24. 13:17
 8/9 A kérdező kommentje:

#1, ahhoz, hogy nagyobb sebességgel töltsön le vagy fel valamit, mint a HDD max sebessége, elég drága internet kéne. Nincs nekem annyi pénzem.

Amúgy én úgy tapasztaltam, hogy csak akkor ellenőriz, ha a torrentet az előző bekapcsolt állapot alatt töltöttem le. Ha már lent van napok óta nem szokta ellenőrizni. És azt látom, amikor ellenőriz valamit. Nem ellenőrzött semmit.

#6, Miért ne lenne meglepő, hogy 100MB/s fellett olvas a HDD-n, ha éppen nem történik semmilyen ellenőrzés (mert azt jelezni szokta, írtam is a kérdésbe, hogy "nem ellenőrzött egy torrentet sem"), és az akkori feltöltés kevesebb volt mint 1MB/s. Ha láttam volna, hogy éppen ellenőriz valamit, nem írtam volna ki a kérdést.

Nem tudtam, hogy az uTorrent ennyire népszerűtlen. Lehet, hogy váltok qBittorrentre.

Van lehetőség áttenni a futó torrenteket egy másik programba anélkül, hogy újra letölteném őket? Van pár torrent, amit szinte csak én seedelek.

2021. jan. 24. 16:48
 9/9 anonim ***** válasza:
Megnyitod a torrent fájlokat az új programmal, a mentés helye legyen a már letöltött. Látni fogja, hogy már megvan és ellenőrizni fogja, aztán seedel.
2021. jan. 24. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!