Hogyan lehet ilyen animációt/videót készíteni?
Nagyon sok hasonló létezik, de most ezt linkelem be, hogy kb. milyen animációra gondoltam én:
Tehát hogyan vagy milyen programmal lehet ilyen animációt készíteni. Mondjuk én inkább mondanám videó szerkesztésnek mintsem animáció készítésnek. Nem lenne bonyolult, csak azt szeretném elérni, hogy egy a videóba behelyezett kép kövesse az adott mozgó „tárgyat”. Ahogy a fent linkelt gif-en is látható. Lehet, hogy nem nagy ördöngösség, csak nem tudom, hogy hogy fogjak neki.
Válaszokat előre is köszönöm!
Ha már programozás témakőrbe tetted fel a kérdést: objektumkövetés:
A linkelthez hasonló egyszerű esetben valóban nem boszorkányság. Egy nemlineáris videószerkesztőben (például OpenShot) a videó fölé teszed a képet, és a tárgy mozgásának jellegzetes időpontjaiban a megfelelő helyére viszed. Ezeket a helyeket a program megjegyzi, és a videóba exportáláskor a képet végigmozgatja az így meghatározott útvonalon.
Van egy kifinomultabb, ennek megfelelően jóval bonyodalmasabb megoldás is, a motion tracking, vagyis mozgáskövetés. Ilyenkor a videón jelölnek ki olyan jellegzetes pontokat, amelyekhez képest a program meg tudja határozni a kép helyét, így az végül magától követi a célt. Erre már nem képesek a hétköznapi szerkesztőprogramok, de például a fizetős Adobe After Effectsben vagy az ingyenes Blenderben megoldható. Viszont mindkettő meglehetősen bonyolult szoftver, és viszonylag hosszas tanulást igényel a módszer kivitelezése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!