Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mi a szent élet használja...

Mi a szent élet használja állandóan a merevlemezt Windows 10 alatt?

Figyelt kérdés
A jelenlegi legfrissebb Win10 build-re való frissítés óta szinte folyamatosan matat valamit a rendszer a merevlemezen. Ez egyrészt amiatt zavaró, mert HDD-kről van szó, tehát ha állandóan pörög elég hangos és idegesítő, másrészt csökken a rendszersebesség is, mert ez a valami a procit is eszi a háttérben. Task Manager-ben semmit nem látni, egyedül a SysMain meg ha olyanja van az Avast használja "sárgában" a vinyót, de ezek is minimálisan, miközben a kihasználtság sokszor órahosszan 100%. Relatíve régi (5-6 éves) vinyókról van szó, de korábban nem tapasztaltam ilyet. Az egyik eszközömre pár hónapja, a másikra néhány napja telepítettem vegytiszta Windows-t, majd update-ek és driverek. A probléma mindkét gépen fennáll. Más is tapasztalta ezt a látszólag indokolatlan "lemez-túlhasználtságot" Win10 alatt? Ha valaki megoldást is tud, ne tartsa magában. :)

2021. jan. 16. 18:19
 1/8 anonim ***** válasza:
76%
Arra gyanakszom, hogy kevés a RAM és lapozófájlokkal szenved. Azt nem látod a task managerben, csak annyit, hogy valami használja, de hogy mi azt nem látod.
2021. jan. 16. 18:27
 2/8 A kérdező kommentje:
#1 Hát nézd, 8GB RAM-ot én nem tartok kevésnek, igaz ezt nem tudhattad. Főleg úgy, hogy rendszeresen újraindítgatva, egy-két megnyitott Chrome-ablakkal, vagy konkrétan a semmi kellős közepette is képes ezt csinálni. A lapozófájlt én kizárnám.
2021. jan. 16. 18:31
 3/8 anonim ***** válasza:
76%
Akkor a vírusitró lehet még. Húzd le a netről és kapcsold ki, majd nyiss meg fájlokat a gépről.
2021. jan. 16. 18:38
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálam minden frissítés után ez van hosszabb-rövidebb ideig. Talán törli a letöltött fájlokat.

Ezt szoktam csinálni: [link]

Illetve a "karbantartás"-t szoktam lefuttatni. (karbantartás indítása)

2021. jan. 16. 19:25
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Lemezkarbantartót futass és pipáld ki a az update telepítő fájlokat törlésre. Jó pár giga lesz elvileg, ezeket tölti fel folyamatosan másoknak
2021. jan. 16. 19:39
 6/8 anonim ***** válasza:
8%
Vegyél SSD-t..
2021. jan. 16. 22:25
 7/8 A kérdező kommentje:
#6 Az megvan, hogy a meghajtó jellege tök mindegy abból a szempontból, hogy a Windows mit csinál vele a háttérben? Engem az zavar, hogy állandóan használva van valami miatt, és mivel ez igencsak szoftveres eredetű problémának tűnik, SSD-vel is ugyanez lenne a helyzet, csak gyorsabban. De azért nagyon "okos" voltál...
2021. jan. 16. 22:30
 8/8 anonim ***** válasza:
6%
@7 Tegyél rá DOS 6.22-t és megszűnik a hdd terhelése.
2021. jan. 16. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!