Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Elromlott a gépem vagy a...

Elromlott a gépem vagy a merevlemezem?

Figyelt kérdés
ubuntut- boot-oltam és próbáltam telepíteni,nem ment windózra vissza mentem megnéztem hogy mért nem ment aa partíciót valamiExt4 file system fájlrendszerre kellt állítani,megpróbáltam elidítottam a teélepítést és 13-15 százaléknál azt mondta,hogy a telepítés meghiúsúlt és én a ubuntu-ról kapcsoltam le a gépet, vissza állítottam,hogy (ja és próbátam aaz xp-ct törölni,ezt akartam átalakítani ext4 file... fájlrendszerre,)hard disc-ről boot-oljon és azt írta,hogy failed...... ne emlékszem rá de cd-t említett,hogy arról nem volt sikeres és felajánlja,hogy indítsam a gépet újra ctr+alt+del,elromlott a gépem vagy csak a merevlemez??telepíteni akarom a windózt és az expanding file-s nél még mondíg 0 százalék.segítsetek pls pls pls ha nemtudom a windózt telepíteni akkor mit csináljak?
2010. aug. 14. 20:19
 1/8 anonim válasza:
Az egész géped valószínűleg nem de szakember kéne hozzá
2010. aug. 14. 20:28
 2/8 A kérdező kommentje:
húh,rátelepült a vista és igen igazad van szakember kéne hozzá csak ha most jó a vista akkor nyugodt vok :) (de várom a többi válszt is,és KÖSZÖNÖM az edigi választ)
2010. aug. 14. 20:31
 3/8 anonim ***** válasza:

Szerintem te szúrtál el valamit. Ha a telepítést ilyen összevissza csináltad, mint ahogy itt fogalmaztál, akkor valószínű, igazam van. Ha egyszer elkezdesz egy telepítést, nem szakítod félbe. mielőtt pedig elkezded a telepítést, utána kellene nézni lépésről lépésre, hogy teszel fel windoes után ubuntut, ha nem értesz hozzá.

Úgy telepítetted az Ubuntut, hogy a partíciót ext4 filerendszerre formáztad? egyáltalán mit ugráltál Linux és windows között?

Bootolj ubuntu lemezéről (remélem, live cd-t írtál ki, ha nem, akkor írj ki azt) ubuntu indítása, oprendszer telepítés nélkül feláll, aztán abból leformázod a c-t ext4 filerendszerre. Utána próbáld újra a telepítést.

2010. aug. 14. 20:31
 4/8 A kérdező kommentje:
próbáltam formázni ext4 file system-re de 15 százaléknál hop egy hiba ott kapcsotam ki az ubuntu-ról a gépet és utána semmi nem boot-ot most a windows éppen készül az első indulásra remélem működni fog.....és igen 100 százalék,hogy én szúrtam el és képfájlba írtam ki és hogy mért ugrálok,mert ki akarom próbálni,tehát ate tanácsod az hogy az ubuntu-t telepítsem előről és utána a windózt igaz?Köszi a választ!!
2010. aug. 14. 20:43
 5/8 A kérdező kommentje:
húh feltelepült,de köszönöm a válaszokat,nemtudjátok mekkkora kő esett le a szívemről :)
2010. aug. 14. 21:04
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha úgy szeretnéd, hogy lehessen választani, melyik induljon el, akkor először a Windows-t telepítsd, aztán az Ubuntu-t, a Windows nem tartja "tiszteletben" a másik operációs rendszer-t, és felülírja az MBR-t, az Ubuntu partíciónak adj egy 10-20GB-ot, ext4 fájlrendszerben, ha live CD-ről bootolsz, ott van partícíonáló program:

[link]

Bár úgy emlékszem telepítésnél szintén tudsz particionálni.

Így akkor nem fog elveszni a Windows-od sem.

2010. aug. 14. 21:08
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm akedveséget hogy este 21:14-kor még adsz tanácsokat!!!nagyon köszönöm,nemtudod hogy milyen hálás vagyok,köszönöm mégegyszer!! :) :D
2010. aug. 14. 21:16
 8/8 A kérdező kommentje:
am a telepíts közben próbáltam de nem ment és így b*szódott el :(
2010. aug. 15. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!