Video feljavító?
Shotcut.
Teljesen ingyenes bugmentes és nagyon hatékony algoritmusa van.
Sok funkciót elérsz ezek közüla leghatékonyabba színjavítás / élesítés, de a felbontást is átméretezheted exportáláskor a képanyaghoz pedig a legjobb az alapértelmezett kodekk, és a korlátozott változó bitráta beállítás 90% felett vagy azt megközelítően és legalább 1700k bitmennyiséggel 2000k pufferrel.
Ha profibb vagy más dolgokkal is finomíthatsz benne, plusz vannak beépíthető modulok a programba. Egyszerűbb és hatékonyabb mint például a Blender nevű szoftver.
Egyébként a 4K abszolút adathedonista mód.
Nincs szükséged rá, a szemed úgysem képes feldolgozni.
Ez ugyanaz, mint amikor az okostelefon 20 megás fényképet készít, az irfanview meg egy mentéssel összenyomja 6 megabájtra és ugyanúgy részletgazdag marad és nagyítható is.
A shotcutnál én amikor javítottam "pixeles" videót akkor azt csinálta vele, hogy a kissebb rezgő zavaró pixeleket összemosta egy nagy stabilan álló színháttérbe, és a mozgó tárgyak pixelet hagyta élesen, vagy elkente elmosta, de úgy hogy az beleolvadt a háttérbe.
Majdpedig az egész kép tónusát is feljebbhoztam így az addig sötétebb részletek is láthatóbbá váltak.
Szóval létezik a gyenge minőségű videó javítása ma már!
Fellehet javítani, AI technológiával, képkockánként.
De iszonyat erős CPU videokártyával is napok ha nem hetek lenne mire végez egy filmmel.
Persze nem látszó részeket nem fogja 100% -ban így se helyre állítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!