W10 Home liszencet hogy tudom átvinni az új gépemre?
Veszek egy új számítógépet, amire ugyanazt a w10 Home-t szeretném tenni, ami a régin volt/van. Nem OEM verzió, hivatalosan átvihető az újabb gépre. Pendrive, kódkártya, (is) megvan. Feltételezem, hogy nem elég az új gépbe a régi SSD-t használni, mert minden más új lesz benne.
Mi ennek a módja, hogyan kell ezt megcsinálni?
Nem kizárt, hogy teljesen hibamentesen fog üzemelni arról az SSD-ről a mostani rendszer, de ha más gyártótól vannak hardverek, akkor egyértelműen tiszta telepítés az ajánlott.
Ha megvan a licenszkulcs, akkor csak telepítéskor/után beírod, és megvagy.
Illetve előtte lekell választanod a jelenlegi gépedről, utána tudod aktiválni.
Ha ezt nem teszed meg, akkor valószínűleg csak a Microsoft ügyfélszolgálaton keresztül tudod megtenni, vélhetően több bizonylattal.
Megtörtént, aminek meg kellett történnie.
Az új gép, gond nélkül elindult a régi SSD-vel. Csak az aktiválás nem sikerült neki, mert túl sok volt neki a változás. Ezután beléptem az MS fiókommal, amihez nem volt hozzárendelve a licensz. Nem is aktiválódott. Ezután beírtam a kulcsot a kártyáról, és elfogadta. Amit azonnal, kérdés nélkül hozzá is rendelt az MS fiókomhoz. Ezt nem akartam, de nem tehettem ellene semmit. A gép innentől működött. De mivel, az MS fiók rátelepedett a helyi fiókomra, amit már visszaállítani nem engedett, letöröltem az egészet, és újra telepítettem. Onnantól a megszokott módon aktiválta magát, és azóta is működik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!