Tudnátok segíteni?
Linux Ubuntu oprendszert használok laptopon.
Audacity hangszerkesztő szoftverben sehogy sem tudom beállítani a hangfelvétel forrását, csak egy "ALSA" feliratú opció jön elő.
Ha legördíteném, semmi egyéb.
A mikrofon és a hangszóró ikonok mellett is csak a "default" jelenik meg.
Windowson minden működött, a laptop alkatrészei is ugyanazok.
A hangkártyát szeretném beállítani.
Nem értem az egészet.
Köszi, ha valaki tud segíteni.
"csak egy "ALSA" feliratú opció jön elő."
A tőle jobbra lévő lenyíló listákat nézd meg, mint itt a kép alján.
#2 Ez nem az Ubuntu hibája, bármennyire is utáljuk :)
Ez minden Linux rendszeren így működik.
#3 azt vágom, nem is azért utaltam a dologra.
Azt nem értem, hogy egy tippem szerint Intel-Atom procis gépre miért volt muszáj feldobni az aktuál-hype Linux Ubuntut?
Mert csakazértis nem-windows?
Ugyanis abban az esetben nem, ez sajnos nem nyert. Ubuntu arra jó, hogy Linux-nak túl windows-os légy, Windows-nak meg túl (ál)Linux-os. Kinevetteti magát az ember, másra nem jó.
Vagy legyen f@$za legény, s álljon bele a Linux/UNIX világba, vagy ha nem muszáj, kímélje meg magát a sallangtól (értsd: ha zenészkedni akar 100%-ban, akkor erre fókuszáljon, ne az informatikára) és használjon Windows-t.
Egyik sem szégyen, öszvér rendszerrel viszont csak kinevetteti magát, s ezen felül neki lesz sz@r, hogy azt hiszi, húúú Ubuntu ott mindent kézhez-készen kap és nemisWinfos... azt' jön a pofáraesés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!