GIMP-ben/PS-ben matt FEKETÉVÉ hogyan lehet átszínezni/átalakítani egy fényképen levő épület világos falait? Ahol a falon látható minták, vagy stukkók is megmaradnak? Vagyis a falszín feketére vált, de a benne található mintázatok láthatóak maradnak?
Figyelt kérdés
Csak a fal színét kell minden fényt elnyelő, nagyon komor, teljesen sötét tónusú (azaz nem fényes, hanem) matt feketére cserélni, de az épület lényegét adó mintázata is maradjon látható.2020. dec. 25. 23:57
1/2 tabaki válasza:
Nem nagyon hiszem, hogy ez a kép ismerete nélkül, általánosságban megválaszolható. A feladat függvényében nyilván lehet trükközni ezt-azt a kijelölésekkel, de a leírásod alapján nekem úgy tűnik, hogy egy-két megnevezhető módszer vagy szűrő helyett sok apró fogás alkalmazására, szerkesztési tapasztalatra, illetve némi ízlésre van szükség.
2/2 anonim válasza:
Nem tudom, pontosan mire gondolsz, de ha elküldöd a képet, s leírod rendesen, hogy mi kell, lehet megcsinálom neked. :)
De szerintem a szín szerinti kijelöléssel, a rétegekkel, meg a sötétítéssel kell valamit csinálni, míg jó nem lesz. (Gimp)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!