A terminátor c. filmben a Skynet és maga a gépek milyen operációs rendszerrel működnek?
Egyik sem.
A régi idővonal szerint,a fejlesztés ötletadója,az első Terminator maradványai.(paradoxon).
Az "újított" idővonal szerint,maga John Connor(a Skynet magintelligencia által "épített"),útmutatása alapján fejleszti ki a múltban/jelenben.
(paradoxon>a Skynet önmagát alkotta).
Ha pusztán alaptechnológia alapján kérdezed,akkor UNIX alapú lehetne,a korlátlan "kiegészítések" és bárhogyan változtatható forráskódok alapján.
"Skynet is called "Genisys"—a soon-to-be-unveiled global operating system"
Egyébként jól írja a #3-as hozzászóló az utolsó hozzászólásban: 1984-ben két hálózati operációs volt elterjedve: a Unix és a Unixból származó BSD. A Windows 1.0 és a Macintosh "System 1" még gyerekcipőben járt, illetőleg a DOS-al egyetemben nem igazán volt hálózati rendszer.
Előzőkhöz plusz: Az operációs rendszerek főleg az általános célú számítógépekre jellemzőek, és a felhasználói programokat szolgálják ki. A spec. célgépeken nem feltétlenül van op.rendszer, esetleg valamilyen vékony "HAL" réteg. Mikrokontrollereknél, FPGA-knál, neurális hálóknál, stb. pl. nem jellemző az op.rendszer használata, vagy nincs is értelme.
A terminátorok szerintem tekinthetők elég speckó célgépeknek ahhoz, hogy ne legyen általános célú op.rendszerük. A Skynet pedig egy szoftver-rendszer, ami lehetett annyira intelligens, hogy bármilyen gépen futtathasson legalább egy klienst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!