Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért nem indul el a wampserver?

Miért nem indul el a wampserver?

Figyelt kérdés

Sziasztok, olyan problémám lenne, hogy telepítettem a wampserver3.2.3 - as változatát, viszont indításnál az ikon narancssárga marad. Tudom, hogy ilyenkor valamelyik portot(80)egy másik program foglalhat, de nem találom, hogy ezt hogy lehet kideríteni. A skype nem lehet ludas , mert nincs telepítve, próbáltam úgy is , hogy kikapcsoltam a tűzfalat, vírusirtót, de semmi, a szín nem lett zöld. Mi lehet a bibi?

Windows 10-es rendszer 64 bites, routeren keresztül csatlakozom a nethez, nem tudom hogy kellenek ezek az adatok vagy sem, de talán segít.

Köszi előre is a válaszokat.

u.i.: Nagyon alap felhasználó vagyok , szóval kérlek konyhanyelven magyarázz :D

2020. dec. 21. 12:08
 1/6 anonim ***** válasza:

[link]

Start menü -> bepötyögöd hogy cmd, Futtatás rendszergazdaként, a csúnya fekete szöveges ablakba bemásolod, hogy netstat -aon | findstr :80

2020. dec. 21. 12:19
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, lefuttattam, de nekem ez kicsit kínai. :)

Lefuttattam úgy, hogy kiírja a program nevét, meg megnéztem a 'Defender tűzfa-> Bejövő szabályoknál is, hogy melyik használja a helyi portnál a 80-ast, majd letiltottam mindet, de sajna még így sem indul a program. nem tudom mi lehet a baja.

[link] ezen az oldalon megnéztem, de azt írja, hogy a port zárva.

2020. dec. 21. 16:30
 3/6 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy a port foglalt és nem konfigurációs hiba?
2020. dec. 21. 16:34
 4/6 anonim ***** válasza:
Amúgy az nem baj, hogy kívülről zárva a port, attól még el kellene indulnia a webszervernek.
2020. dec. 21. 16:35
 5/6 A kérdező kommentje:

Igazából magam sem tudom, én csak a segédlet alapján gondolom, hogy a port lehet a bibi.

Ez a szöveg van hozzá: 'Ha sárga, akkor valamelyik portot egy másik program foglal. Nálam a Skype és egyéb kommunikációs programok szoktak galibát okozni, így azokat mindenképpen kapcsold ki, mielőtt a Wampservert elindítanád'

2020. dec. 21. 18:32
 6/6 A kérdező kommentje:
Megoldódott, köszönöm. Le kellett tiltanom a W3SVC szolgáltatást és így máris zöld lett az ikon. :)
2020. dec. 21. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!