Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Elég lehet most az alap...

Elég lehet most az alap "Fotós csomag" (Photoshop)?

Figyelt kérdés
Elkezdett érdekelni a webdesigner szakma, és most nézegetem hozzá az Adobe programjait is megvételre/előfizetésre. Kezdetnek, gyakorlásra elég a 12,69 euró/hós "Fotós csomag"? (Lightroom, Lightroom Classic, Photoshop asztali gépre és iPadre, valamint 20 GB felhőtárhely (1 TB elérhető tárhelyből.) Illetve ha letelt az első egy hónap, utána már nem lehet visszamondani, csak mondjuk egy év után?

2020. dec. 20. 18:46
 1/6 anonim ***** válasza:
91%
Ha fogalmad sincs az egészről és azt sem tudod lesz-e hozzá kedved hosszú távon akkor húzd le nCore-ról ingyen, próbáld ki, ha tetszik, akarod csinálni akkor meg fizess elő.
2020. dec. 20. 19:17
 2/6 anonim ***** válasza:
72%
Webdesign-t nem ps-el csinálsz, hanem mondjuk XD-vel. Lehet először nem ártana utánanézni eszik-e vagy isszák a dolgokat...
2020. dec. 20. 19:31
 3/6 A kérdező kommentje:
Hol állítottam, hogy csak a Photoshop kell hozzá? De a webdesigner is használ PS-t, nem? Meg nyilván még számos más programot is. Én most a Photoshop felől érdeklődtem. Ha ténylegesen belekezdek a tanulási folyamatba, a többivel is megismerkedem majd, de még csak a kezdeti lépések jönnek, nem kell mindenbe IS belefogni, az csak zűrzavart okoznak hirtelen. De javítsatok ki, ha tévedek, vagy rossz a felfogásom.
2020. dec. 20. 19:40
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Bírom amikor a mai "2 színű flat design+3 kép" típusú designiknak nekiesnek Photoshoppal, ami abszolút nem erre való, és amúgy is ágyúval verébre...

A jobbik eset, amikor megvásárolják, de amikor az igazgató kiadja parancsba, hogy torrentezzük már le valahonnan, az full gáz.

Én meg szépen elvagyok Inkscappel meg Gimppel, évekig csináltam velük webdesignt, hírleveleket, print marketinget...

2020. dec. 20. 19:42
 5/6 A kérdező kommentje:
Inkscapet és Gimpet én is használok, csak annyira rá vannak cuppanva mindenhol az Adobe-cuccokra, hogy gondoltam, azokat is meg kéne tanulni kezelni. Pl. webdesigneres álláshirdetéseknél is (már ha az ember nem lesz mondjuk vállalkozó) a PS a követelmény. Ezek szerint nem feltétlenül van rájuk szükség? Főleg, ha "magának" dolgozik az ember?
2020. dec. 20. 19:46
 6/6 anonim ***** válasza:

"Ezek szerint nem feltétlenül van rájuk szükség? Főleg, ha "magának" dolgozik az ember?"

Előfordulhat, hogy szükség van rájuk, de az esetek többségében egyáltalán nincs. Ha megnézed egy átlagos weboldal designját, mi van benne, amit más programokkal ne tudnál megcsinálni?

Csak ugye már a kisgyerekek is azt hallják, hogy Photoshop, az rögzül be nekik, hogy a Photoshop "A" képszerkesztő. Hány olyan kérdés volt itt is, "tudok mondani egy jó photoshop programot?". Mert nem ismerik az alternatívákat, nem ismeriket a többi program lehetőségeit, ...

Ez az egész "Photoshop a webdesignban" dolog akkor jött be, amikor a grafikusokat, akik addig Photoshopban alkottal, elkezdték megbízni a weboldalak megjelenésének megtervezésével. Ők persze Photoshophoz nyúltak, mivel azt ismerték, azt használták. Aztán ezt a módszert vették át a webdesign-tanfolyamok, mivel ezt látták a profiktól.

Nem akarom leszólni a Photoshopot, mert tényleg egyedülálló a maga módján, és egy nagyon jól kitalált szoftver, de elsődleges felhasználási területe még véletlenül sem a webdesign.

Az is igaz, mint ahogy említed, hogy mára ipari standarddá vált a használata.

Az Illustrator más dolog, én személy szerint mindig is jobban szerettem a vektorgrafikus szerkesztőket a rugalmasságuk miatt, és szerintem jobban használhatók a webdesignhoz, mint a rasztergrafikusak, mivel a képernyőméretek ugyanúgy dinamikusan változnak, mint ahogy egy vektorgrafikus rajz méretei.

Egy időben egyszerre használtam Inkscape-et, Illustratort és CorelDraw-t, igazából Illustratornak egyetlen előnye volt az Inkscape-hez képest, a textúrakezelés, minden más, lényeges funkcióban nagyjából ugyanott volt. Meg persze az, hogy képes együttműködni Photoshoppal.

Az Inkscape előnye, hogy az SVG objektumokat CSS segítségével formázza, így sok esetben elég egy az egyben átmásolni a CSS-t a webre, és visszakapod ugyanazt a formázást, amit megálmodtál Inkscape-ben.

Az XD szintén nem rossz cucc. Alapvetően az is vektorgrafikus, nem véletlenül. Nagy erőssége a prototipizálásban rejlik. Én keveset használtam, sosem volt rá igazán szükségem. Mindenesetre elég hasznos tud lenni.

2020. dec. 20. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!