Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen programokkal kell...

Milyen programokkal kell tesztelni az új PC-t összerakás után?

Figyelt kérdés

Van ugye sok, én csak pcx videóiban láttam ott is nagyjából mik vannak, 3d mark, benchmark stb

Van olyan, ami mindent le tud tesztelni? mert akk nem kell annyit beinstallálni

Ja és ha van egy adott benchmark program, ott mit kell nézni, van valami pontszám amit el kell érni talán, de melyik a jó?

2020. dec. 12. 13:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

benchmarkot nem kell kb telepíteni, csak futtatja és kiír egy eredményt, ott részletezi a cpu-t és a gput is.

Aida64 stability tesztet érdemes futtatni, nem tart sokáig azt se és van magyar nyelv hozzá.

2020. dec. 12. 13:51
 2/7 A kérdező kommentje:
ok, de mit kell nézni hogy jó legyen a pc? pontszámot? vagy ha zöld minden?
2020. dec. 12. 13:57
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Össze kell hasonlítani az eredményeket neten lévőkkel. Ha hasonló, akkor rendben van. Ha sokkal kevesebb, akkor valami nem jó. Meg persze ha lefagy, újraindul, kékhalálozik.
2020. dec. 12. 14:20
 4/7 anonim ***** válasza:
93%

Osszerakod es kesz.

Mezei felhasznalonak csak idopazarlas tesztekkel szorakozni.

2020. dec. 12. 14:38
 5/7 A kérdező kommentje:
tudom hogy ha kihagyom, időt spórolok meg, de én biztosan akarom tudni hogy jó lett-e a gép
2020. dec. 12. 14:50
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha OC-ról nincs szó akkor szinte felesleges.

Azzal is elég egy stressztesztet futtatni és hőfokot nézni. Ha hőfok jó akkor nincs throttling, ha kékhalál nincs akkor stabil vagy.

Stressztetnél fontos, hogy AVX utasításokat is használjon (játékok, tervező szoftverek szeretik), mivel jobban terheli a CPU-t mint más egyszerűbb utasítások. Például intelburntest (amd-re is tökéletes).

VGA-ra unigine heaven is elég, ingyenes.

2020. dec. 12. 14:55
 7/7 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
leirtak ha hasonlo mint masoknak nincs gond
2020. dec. 12. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!