Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Két gépen ugyanaz a Windows...

Két gépen ugyanaz a Windows 10 termékkód?

Figyelt kérdés
Van egy laptopom amin legális a windows (retail kulcs, emag-os). Vettem egy asztali gépet amire telepítettem windows-t ugyanezzel a kulccsal, de még nem csatlakoztam netre. A laptopot nem fogom már használni, viszont kis időre párhuzamosan kéne csatlakoznom a netre mindkettővel. Mi fog történni?
2020. dec. 9. 04:25
 1/3 anonim ***** válasza:
44%
Tudtommal nem fog semmi se történni. Nem fogja letiltani, vagy ilyesmi. Jó pár programot telepítettem fel már több gépre ugyanazzal a termékkulccsal és nem tiplizett le, amikor felraktam a gépet a netre. Szóval gondolom itt se lesz másképp, de próba cseresznye, aztán lesz, ami lesz...
2020. dec. 9. 06:09
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Jó esélyel hibátlanul fog működni mindkét gépen ugyanaz a kulcs.

De ha az egyiken mégis eldobná, akkor sincs gond. Kulcs nélkül is, bár bizonyos korlátozásokkal, de lehet használni a windowst.

2020. dec. 9. 09:13
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Így van, mindkettő működni fog, de ha az egyik mégsem lenne aktiválva, nem fogsz tudni azon pár személyre szabó beállítást megcsinálni, pl zárolt tálca, start menü színe, témák, zárolási képernyő stb.

Szóval félni valód nem igazán van.

Miután végeztél a kettős géphasználattal, és nem az újabbik maradt aktivált, akkor lehetőséged van a régi gépen a termékkódodat Microsoft fiókhoz kapcsolni. Sokan nem szeretik ezt, de ilyen helyzetben pont praktikus. Ezután az új aktiválatlan gépen bemész a gépházba, frissítés és biztonság, aktiválás menü, hibaelhárítás. Lefut egy kis ablak, aminek a végén ott lesz, hogy nem rég cseréltem hardvert ezen a gépen. Rámész, majd bejelentkezel a Microsoft fiókoddal, utána pedig kiválasztod a jelenlegi géped a régi helyett. Így már az új lesz aktiválva.

2020. dec. 9. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!