Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy fog szerintetek futni a...

Hogy fog szerintetek futni a Cyberpunk 2077 a számítógépemen?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Régóta várok erre a játékra, és most, hogy a megjelenés a küszöbön, azon gondolkodom, hogy milyen platformra vegyem meg.

Van egy PC-m, Xbox One X-em, és szeretnék venni egy Ps5-öt. De nyilvánvaló okok miatt most még nem tudok venni egyet, még ha lenne is rá pénzem, így hát a számítógépem és az Xbox maradt. Az Xbox-al az az egyetlen probléma, hogy nem csak az enyém, hanem a testvéreim is használják, így egy óránál többet nem tudok játszani rajta. Tehát, ha a leg "immersive"-ebb élményt szeretném, akkor a számítógéppel kellene mennem? Az egyetlen probléma ezzel, hogy a gépem ehhez a játékhoz nem tudom mennyire lesz jó, jobbat pedig nem engedhetek meg magamnak.

A Pc-ém specifikációi:

GPU: GTX 1660

CPU: i5 9400f

RAM: 16 GB ddr4

(Overclockolni nem szeretnék, a garancia miatt)

Tudom, hogy a hivatalosan ajánlott specifikációk alacsonyabbak, szóval elméletben nem lesz baj, de most játszottam a deus ex mankind divided-et és ott azért eléggé sokat kellett babrálnom a beállításokkal, hogy jól fusson a játék, pedig az nem mostani játék. Én 1080p Medium-High beállításokkal tervezem remélhetőleg 60 fps-el futtatni a játékot, de 45 is jó. Mit gondoltok? Inkább az Xbox One X-et kellene választanom vagy maradjak a pc-nél? Bocsi tudom, hogy ez sok kérdés, meg, hogy pontosan még ti se tudjátok, hogy, hogy fog futni, de azért megkérdem. Előre is köszi a válaszokat!

(Ha további specifikációkra van szükséged a Pc-émről, csak kérdezz. De szerintem, minden fontosat leírtam. Ja és az esetleges nyelvtani hibákért bocsi.)

2020. dec. 9. 03:54
 1/8 jokyman15 ***** válasza:
Ha nem maxolod ki akkor szépen fog futni. Persze még biztos hogy sok lagg lesz és frame drop, de azokat majd kijavítják.
2020. dec. 9. 07:37
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszod!

Én is így gondolom. Csak tudod biztosra akarok menni, mert ritkán veszek megjelenéskor játékot, de szerintem ha valaki/valami akkor a Cd Projekt Red megérdemli.

2020. dec. 9. 15:49
 3/8 anonim ***** válasza:

1080p-ben így fog menni

[link]

2020. dec. 10. 12:29
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Hát megvettem a játékot, és elég furán kezeli a pc-ém. A kép amit küldtél reálisnak tűnik, de sajnos, vagy nem sajnos nekem nem ez a helyzet.

Hiába futtatom Low vagy Medium beállításokkal az istennek nem akar 45 fps fölé menni. Viszont amit furának találtam az az, hogy High-on is meg Ultrán is ennyivel futott. Elösször arra gyanakodtam, hogy nem mentettem el a beállításokat, de a Játék jóval jobban nézett ki, és vissza nézve a menübe tényleg elvoltak mentve. Utánna próbáloztam egy kicsit a többi beálítással de a textúra felbontáson kívül semmi nem változtatott sokat a teljesítményen (Ilyen 5 fps-t max). Ha kocsiba ülök akkor pedig néha a 10-es tartomány se ritka még low-on se. A legnagyobb probléma pedig az, hogy nem pár milisecundum-ról van szó, Hanem hosszú másodpercekről (Ami hadne mondjam, játszhatatlan). A másik idegesítő dolog pedig az, hogy az egész kép ilyen elmosódott, inkább úgy mondanám, hogy zajos (Nem tudom, hogy ez valami új trend-e, de a Cod Modern Warfare-nél is észre vettem ezt). A motion blur nem lehet mert azt mindig kikapcsolom, próbálkoztam még a shadow quality-vel is de semmi előre lépés. Néhol buggos, de szerintem sokan túl dramatikusan reagálnak rájuk, ami egy fokig szerintem megérthető. Úgy gondolom, hogy az embereket nem zavarná annyira ha egy átlag játéknál látnának ilyeneket, de mivel ez a "Cyberpunk 2077" (Elvárások a magasban) így zavaróbb ilyen realisztikus grafika, komoly és komplex story mellett ilyen glitch-eket látni.

Azt Gyanítom valami lefogja teljesítményt alacsonyabb beállításoknál, na most ez vagy egy bug vagy nálam lehet egy probléma. Ha egy bug remélem hamar patch-elik, ha pedig nálam van a probléma akkor meg eggykét programmal lehet gond. Msi kártyát használok ezért le van töltve az Afterburner a Rivatuner, meg nemrég letöltöttem a Dragon Centert, tuttommal jó programok de attól még valamelyik zabálja a hardverem teljesítmény. Most jelenleg a digital foundry "Optimized settings" videójára várok, és Jó kövér patch-ekre a hét folyamán mert eddig hiába tűnik mesterműnek a játék, nem akarom elrontani így az élményemet.

Ezektől független nagyon jó játéknak tűnik, és tényleg majdnem felér a hype-hoz, de sajnos a majdnem az a launch miatt van, úgy látszik ez nehezen megy a Cd Projekt-nek :D. Szerintem egy hónapon bellül jobb állapotba lesz, a Witcher 3-nak sem volt a leg zökkenő mentesebb a rajtja, viszont mai napig baromi jól néz ki. meg az is igaz, hogy az alap Ps4 és Xbox játékosok, most kicsit szerencsétlenebbül jártak, de azért pc-én sem rózsás a helyzet.

De tényleg egyébként nem akarok senkit eltántorítani a megvásárlástól, csak azt tudom ajánlani, hogy vagy egy nagyon baszó High-end Pc-vel ugorjon neki, vagy várjon egykét hetet míg a jelentősebb patch-ek kijöttek. (Mondjuk engem az sem zavart volna ha azt mondják az egy hónap csúsztatás helyett, hogy fél év. De megértem, hogy eggyesek nem fogadnák jól, az egy hónap késéssel is valami iszonyat sok részvényt vesztett a Cd Projekt Red.)

2020. dec. 12. 02:59
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem próbáld meg ezzel a módszerrel:

[link]

2020. dec. 16. 09:54
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszia segítséget!

Nekem is segített, bár nem olyan nagy ugrás volt mint a csávónak, de azért stabilabban tartja az fps-t.

2020. dec. 16. 12:46
 7/8 anonim ***** válasza:
Szívesen
2020. dec. 16. 15:41
 8/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Sokat nézegettem a neten, hogy hogyan optimalizálhatnám a játékot, hogy jól fusson, és ne keljen 720p-be futtatnom. És most találtam pár videót ami nekem sokat segített, szóval gondoltam beküldöm ide, hogy mindenkinek akinek hasonló problémája van az megoldhassa. A digital foundry videójában kicsit jobban bele mennek a részletekben de nem zavaróan, a második érthetőbb azért.

(Ezek angol videók, de aki nem tud angolul az is leutánozhatja magának a játéknak optimális beállításait.)

[link]

[link]

Amúgy nekem ez a két videó tényleg hasznos volt, nekem hasonló beállításokkal most +10 fps-em van. És már nem dropp-ol olyan gyakran.

Remélem azért segít valakinek.

2020. dec. 18. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!