Létezik ilyen tervező program?
Igaziból két féle is érdekelne. Az egyik, hogy van-e olyan program, amiben ruhákat lehet tervezni? Mindenféle megkötés nélkül, akár egy virtuális embermodellre ráillesztve, aminek meg lehet adni a méreteit, termetét, alkatát, ilyesmit. Jó lenne, ha bármilyen ruhadarabokat lehetne benne megtervezni, kezdve a sapkák/kalapoktól, a kabátokon és nadrágokon át egészen a cipők/csizmákig.
A másik is hasonló lenne, mégpedig olyan, amiben hangszereket lehet hasonlóképp megtervezni. Zongorát, gitárt, dobfelszerelést, ilyesmiket.
Ha 3D-ben lehetne tervezni, az lenne a legjobb.
Léteznek egyáltalán ilyen szoftverek? Nagyon sokat segítenének! Az se baj, ha nem ingyenesek.
Ruhákhoz a legjobb:
Marvelous Designer
Van pár tervező ismerősöm, aki főként a Bloomingdale's-nek dolgozik. Többen is ezt használják.
Hangszerekhez:
Igazából bármelyik CAD/CAM program jó hozzá. Blender, AutoCAD, SolidWorks, BobCAD-CAM, Inventor, Civil3D, FreeCAD, OpenSCAD, stb.
Abban biztos vagyok, hogy a Blender (amint természetesen a fizetős „nagyok is”, pl. Maya, Max, stb.) képes rá, egy baj van vele, hogy nem célprogram. Feltételezem, hogy Kérdező nem pont úgy képzelte, hogy minimum hónapokig, de inkább egy-két évig általános modellezést tanuljon, míg többek közt a ruhatervezést is meg tudja oldani textilszimulációval.
Teljesen járatlan vagyok a témában, de nem nagyon hiszem, hogy az elképzelt generális öltözéktervező szoftver létezik. Részfeladatokra akadnak programok, amelyekkel érdemes lehet kísérletezni:
A hangszerek formai megtervezése a ruházathoz képest alapszintű ujjgyakorlat a Blenderben is, és valóban sok egyéb, akár ingyenes program is alkalmas rá. Az viszont nem várható el ezektől, hogy a majdani hangot is megtippeljék, nem is tudok róla, hogy ilyen létezne.
Ezért is írtam a ruhára a Marvelous Designer-t.
Az egy "mindent átfogó", textilszimulációs ruhatervező.
A Blender-t és a többit én is csak a hangszertest tervezéshez írtam.
#2 voltam.
@#12:08
Nyugalom, egyetértünk... Lehet, hogy a Marvelous Designer csakugyan alkalmas cipők-csizmák tervezésére is, akkor tényleg megvan az áhított ideálprogram. De egyébként is láthatóan kiváló eszköz, vétek lett volna említetlenül hagyni.
Hangszerügyben meg eleve a te felsorolásodra utaltam, értelmetlen lett volna még egy-két ugyanolyan progit előkotorni.
#6:
Ezt nem ellened szólónak írtam.
Pont azért írtam az #5-ös választ, mert amennyire egybeolvad a gyakori új felületén a szöveg, gondoltam jobb teljes mondatokkal is leírni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!