Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Microsoft Windows vagy Apple...

Authorless kérdése:

Microsoft Windows vagy Apple MacOS?

Figyelt kérdés
Melyik a jobb operációs rendszer? Apple vagy Microsoft? Jöhetnek előnyök és hátrányok is.

2020. nov. 26. 13:46
 1/6 anonim ***** válasza:
12%
A Mac stabilabb, nem fagy le (bár mostanában a Windows is sokat fejlődött e téren), viszont nehéz használni, meg kell tanulni, nem annyira magától értetődő mint a Windows.
2020. nov. 26. 13:59
 2/6 anonim ***** válasza:
78%

"nehéz használni" a kis farkincádat lehet nehéz használni, de a mac-et biztosan nem :D

"nem annyira magától értetődő"

magyarul van, csak olvasni kell tudni hozzá.... bár lehet hogy ez egyeseknek nehézséget okoz.

Én 10 éve Mac-ezek, elegem lett a windowsból akkoriban.

Viszont most tavasszal vettem egy win-es gépet is, hogy tudjak mivel játszani és hát meg vagyok lepődve mennyire jó a win10. tényleg stabil. Fél éve nyúzom ahogy tudom, de tökéletesen működik... annó a win98-at naponta telepítgettük újra :DDDDD

A mag bonyolultságáról annyit, hogy a win10 gépházában guglizás nélkül nem találok meg semmit :D

Ha veszel egy Mac-et akkor úgysem fogsz mást használni és meg fogod tanulni azokat a fogásokat amik mások mint win-en.

2020. nov. 26. 14:15
 3/6 anonim ***** válasza:
51%

A #1-es hozzászóló hozzászólásához némi nüansz: ráadásul a MacOS(X) hivatalosan, legálisan nem telepíthető nem Apple-gépre - ezt a végfelhasználói szoftverlicenc-szerződése ( [link] ) kizárja - így a MacOS(X) hardvertámogatottsága is rosszabb, ez által kevesebb emberhez érhet el.

Kérdező: és ha már itt tartunk, ott a Linux - ingyenes, általában nyílt forrású, az általános, elterjedt, tömegek által használt otthoni/irodai szoftverek - webböngészők, irodai programcsomagok, kép-/hang/videoszerkesztők, stb... - is megtalálhatóak hozzá. A Windowshoz hasonlóan nagy a hardvertámogatottsága. Az miért nem szerepel a felsorolásban? ;)

2020. nov. 26. 14:25
 4/6 A kérdező kommentje:
Mert én a Windows és a MacOS hasonlitom össze, Linux is van olyan jó persze, de nem annyira elterjedt.
2020. nov. 26. 14:56
 5/6 anonim ***** válasza:
78%

Leszokhatnának az emberek arról, hogy részegen kommentelnek. A MAC OS-t olyan embereknek szánják elsősorban, akiknek fogalmuk sincs, hogy működik a gépük és nem is érdekli őket. Az a legegyszerűbb operációs rendszer a piacon.

2020. nov. 26. 14:56
 6/6 anonim ***** válasza:
27%
Na, kezdődik...
2020. nov. 27. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!