Miért nem látja a PC-m indulásnál a lemezen lévő telepítő fájlt?
Windows rendszert szeretnék feltelepíteni egy DVD lemezről a PC-re, amire már ki van írva készen a fájl. Próbáltam pendrive-val is, és azt sem látja a gép. A számítógép bekapcsolásánál a DEL gombot nyomva belépek a biosba, és ott a 2 bootolási lehetőség csak a 2 winchesterem jelenik meg, a DVD-t és a pendrive-ot sem jeleníti meg a rendszer.
Hol a hiba a rendszerben? Mit kellene átállítani, hogy telepíteni tudjam a Windowst?
Köszönöm szépen a válaszokat!
Úgy látom, itt magukat az eszközöket sem látja a géped, tehát az USB portot, és a DVD olvasót.
Át kell nézni a vezetékezést, illetve a tápellátást, bár ha az USB buszt nem látja, az inkább beállítási hibának, vagy Isten ne adja, alaplap hibának tünik :(
#1 A pendrive természetesen a rufus segédprogrammal lett rátéve, formátumot kiválasztva és előtte formatálva lett minden. A pendrive-on lévő adatokat látom a fájlkezelőben, csak a bootoban nem jelenik meg.
#2 A linken lévő anyagot áttanulmányozom még. Köszönöm.
#3 Az eszközöket látja a gép miután felállt a rendszer. A lemezen lévő adatokat is látom, telepíteni is tudok róla sima szoftvert. Lehetséges, hogy rosszul lett kötve valami, mert nemrég volt a tápegység szervizben, és minden újra lett kötve. Köszönöm!
Megoldódott a probléma, csak egy nap ment el rá. Rossz helyen próbáltam állítatni a BIOS-t és más formátum kellett a pendrivehoz. Egyébként kért valami drivert, és nem engedett először telepíteni, de másodjára megpróbálva már nem kért semmit. Kiválasztottam az operációs rendszer helyét, lefutott a telepítés és a végén még egy rakás ellenőrzést hajtott végre (attribútumkészletet törölt). Sikerült ezután, kész az aktiválás és a driverek is frissítve vannak.
Köszönöm szépen a válaszokat!:)
"msconfig32 lekérése szerint a BIOS mód örökölt, tehát nem UEFI"
Most már sikerült helyesen uefi módban felrakni..?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!