Windows 10 akadozik egy régi laptopon. Meg lehet oldani?
Van egy Dell Latitude E6540 laptopom, 4 GB RAM-mal, i5-2520M processzorral. 64 bites Windows 7-et használtam rajta mindig is, kivéve mikor pár hónapja telepítettem rá a 64 bites Windows 10-et és nagyon akadozott és lassú volt, használhatatlan. Azt gondoltam, hogy túl régi a processzor a 10-hez, ezért visszaállítottam a 7-et. Viszont Windows 7 alatt egyre több problémám van illesztőprogramokkal és egyébként is jobban preferálnám a Windows 10-et.
Szerintetek mi lehetett a probléma, mikor Windows 10-et raktam rá? Orvosolható? 32 bites Windows 10 jobb választás lenne?
Szerintem ha dobsz bele még 4GB RAM-ot és egy SSD-t akkor bőven fog akkorát gyorsulni, hogy kényelmesen fusson a Win10 is.
Esetleg annak kellene még utánajárni, hogy nem e száradt ki benne a hővezető paszta vagy nincs-e teljesen elporosodva a hűtése, mert mindkettő okozhat thermal throttlingot.
Bocsi, elnéztem a modell típusát. E6420 laptopról van szó.
Egy SSD tárhely így is megoldaná a problémát?
Persze,az ugyanaz. Viszont arra figyelj, hogy ezek a laptopok általában gyárilag 2X2GB memóriával jöttek, így mellé már nem fog tenni semmit, csak cserélni tudod egy 2x4GB-os kitre. ( ezt érdemes a vásárlás előtt csekkolni).
Az alaplap max 8GB-ot támogat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!