Microsoft Wordben hogy lehet felső/alsó indexet használni egyenletekben?
Nem tudom, mert nincs Wordöm, meg nem is egészen értem, hogy mit csinálsz. A Egyenletszerkesztőben mindenesetre szokott lenni egy sor, amelyben egyszerű szövegként, erre szolgáló speciális formázónyelven (pl. UnicodeMath) határozhatod meg a képlet elrendezését. Ez például a LibreOffice hasonló feladatú Képletszerkesztőjében így néz ki:
Gyanakszom, hogy te ebben a sorban akarsz hagyományos módon indexelgetni, ami a sima szöveg miatt értelmetlenség, ide a megfelelő utasításokat kell írnod. Ha félreértettem, és mégsem ez a helyzet, akkor viszont javaslom, hogy keresd meg ezt a szerkesztősort, és megint csak próbáld meg utasításokból felépíteni a képletet. Egy kis gyakorlattal kényelmesebb lesz, mint a gombok közötti keresgélés.
Gondolom, a Word Súgójában találsz hozzá segítséget, de itt is emlegetik a módszert:
Ez az angol nyelvű PDF részletesebben is foglalkozik a UnicodeMath lehetőségeivel:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!