GIMP 2.1-ben eltüntetni minden egyes betöltődő kép szélén körben megjelenő, zavaró, és egyébként meg teljesen felesleges sárga szaggatott vonalat hogyan lehet?
1. A Gimp legújabb változata jelenleg a 2.10.22. A 2.1-es változat kb. 2004-es.
2. A képek körül megjelenő "sárga szaggatott vonal" az aktuálisan aktív réteg széle.
Ki- és bekapcsolása: Nézet --> Réteg-határvonal megjelenítése
Jé, a régmúltban még sárga volt a réteghatár? Bizony, már el is feledkeztem ama daliás időkről, a mostaniban sokkal diszkrétebben jeleníti meg. Én is azt javaslom, hogy használd inkább a naprakész változatot. Ingyenes programról lévén szó, a beszerzése nem ütközik elháríthatatlan nehézségekbe:
P.S.: Ugye, nem nagyon ismered/érted még a Gimpet? Ha jósolhatok, fogod te még azt a „teljesen felesleges” vonalat újra bekapcsolni.
Na jó, egy részét visszaszívom... Éppen egy fehér alapú képen dolgoztam, és a fekete-sárga körvonalból gyakorlatilag csak a fekete látszott. Egyszóval: A réteghatár ma is (fekete és) sárga. Az épületes történetből azt is levezetheted, hogy mennyire figyel az ember munka közben ezekre a tűrhetetlenül zavaró elemekre.
A jövendölésemet viszont fenntartom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!