Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linuxra vagy virtuális Windows...

KmsRys kérdése:

Linuxra vagy virtuális Windows 7-re rá lehet-e tenni a Microsoft Office 2016-ot?

Figyelt kérdés

A problémám a következő: tanuló vagyok, távoktatásban. És sajnos pont Microsoft Office-os feladatokat kapok, Ubuntu felhasználó létemre... Próbáltam "trükközni" a LibreOffice-szal, de sajnos nem igazán mehet ez így tovább. Egy olyan programban dolgozni, amit nem tanítanak, ráadásul mivel a másikat tanítják, ezért igencsak nehéz dolgom van. Arról nem is beszélve, hogy mi van akkor, ha majd egyszer bemegyek a suliba, leülök a gép elé, és rádöbbenek, hogy ez nem az a program, amivel én csináltam, és addigra teljesen elfelejtem a Microsoft Office használatát? Mert ha még csak annyi lenne, hogy elég egy dokumentumot csinálni, és nem kifejezetten a Microfos sz@rjait kéne tanulni, hanem akármivel csinálhatnám, akkor jó lenne a LibreOffice is.

Sajnos engem csak ebbe az iskolába vettek fel, szóval nem lenne jó, ha megbuknék. Ezen kívül még egy évem van hátra. Ez amúgy ilyen "irodai munka" akármi, amit tanulunk.

Az előbb próbáltam a Microsoft Office 2016-ot wine-ban, nem működött, fel se települt, valami hibát írt ki. Korábban próbáltam egy Windows 7-es virtual machine-on (Virtualbox), hát azon se működött, ugyanez volt a hiba telepítésnél. Lehetséges, hogy a VirtualBox esetén csak az volt a baj, hogy a services.msc-ben letiltottam sok szolgáltatást? Ha igen, akkor mit állítsak be, hogy menjen legalább virtual machine-on?

2020. nov. 8. 14:30
1 2
 11/17 Igor Igorovics ***** válasza:
Ha Virtualboxban elmegy a win7, akkor rendesen is elmegy. Jó a win10 is hidd el,csak kell alá valami normális vas. Nekem a tévéhez egy thinkpad t430 van kötve, az is 2013-as kiadás. Core i5-3320M, 8giga ram, egy ssd és kacagva elmegy rajta, ami kell. Haverom kétmagos CORE2DUO gépe viszont csak rosszabb lett, mióta ráraktam. Eljár ezek a gépek felett az idő. Lassan már a weboldalaknak is kell teljesítmény, face pl gazdagon zabálja. Nem rossz a linux, de a win sem az, látod most is muszáj vagy használni az office miatt. Mindegy, ez a problémád most megoldódott.
2020. nov. 9. 17:45
 12/17 anonim ***** válasza:

A Windows 10 alá HDD kell főképp, más nem nagyon. A munkahelyi i5-ösökön ma kapcsoltam ki a Windows Search service-t, mert megette a HDD-t, de egyébként jól fut rajtuk. Ezek 10 éves DELL-ek.

A hétvégén egy Core2 DUO E6400-ra telepíttem fel a 20H2-t. 4GB RAM van benne+WD Green SSD. Egész jól megy rajta, alapvető dolgokat meg lehet csinálni rajta. Egy erősebb videókártya kellene csak bele, az integrálttal érezhetően laggol már a start menü is. Nade ez egy 14 éves processzor...

Ezeken a gépeken a Linux sem lenne gyorsabb, sőt.

2020. nov. 9. 17:59
 13/17 A kérdező kommentje:

Hát igen, a Facebook borzasztó teljesítménye már nekem is feltűnt... Egyébként én nem mondtam, hogy az összes Windows rossz lenne, kifejezetten a Windows 10-et utálom. Egyébként az is jó, amikor feltelepíted, de pár hónap múlva annyira bugossá válik, hogy pár havonta újra kéne telepíteni, hogy mindig jól működjön. Viszont a Windows 10 magas merevlemez használata továbbra is idegesít.

És hát nekem az Ubuntu (meg a többi Linux disztribúció) sokkal barátságosabb, mert ott én vagyok a főnök, és nem egy nagy cég, mint pl a Microsoft. Ráadásul az angol tudásom is fejlődik szépen lassacskán, mivel sok linuxos leírást, amit épp tudni akarok, csak angolul lehet megtalálni/elolvasni.

2020. nov. 9. 18:00
 14/17 Igor Igorovics ***** válasza:

Elmegy az sokáig, nekem volt már hogy több mint egy évig, amíg szét nem csesztem a grubot linux-szal.

SSD ma szerintem már alapnak kellene lenni, hatalmasat dob a sebességen.

Amúgy tényleg hasznos dolog a linux, én pl sok mindent így értettem meg, mert a windows készen tolja az arcomba, míg linuxon nekem kell megcsinálni manuálisan. Nem ugyanaz, mint a windows, nem is akar az lenni, és nem is kell annak lennie. Ez így jó, autót sem hasonlítunk össze motorral. Vannak előnyei, pl nagyon stabil, nagyon biztonságos, szinte teljesen szabad. Maga a kernel és az ablakmotorok kevesebbet esznek. De hátrányai is vannak. Pl magasabb ismereteket igényel, sosincs kész mindennek rendesen a frontendje, a sok disztró miatt nem egységes, a gördülő disztrók miatt a leírások elavulnak a neten, mert már mások a parancsok, máshol vannak bizonyos fájlok, más függőségek, környezetek vannak. Driverekkel is van néha gond, bizonyos nyomtatókat, iphonet pl nehéz csatolni.

2020. nov. 9. 18:16
 15/17 A kérdező kommentje:

Ha már szó volt az SSD-ről, akkor olyat érdemes-e beletenni egy 2009-ben készült PC-be? Mármint úgy értve, hogy a gép ki tudná-e használni az SSD sebességégét? Egyébként lassú a Seagate HDD-m, lassan bootol, és több GB-os fájlokat is lassabban másolja át, mint valaki másnál, aki mondta nekem, hogy nagyon lassú az övéhez képest (pedig az ő gépében gyengébb processzor van, mint az enyémben, csak a HDD-je jobb). Mert gondoltam rá, hogy vennék egy olcsóbb SSD-t (nem vagyok gazdag), azon lenne az operációs rendszer, és egy nagyobb HDD-t az egyéb fájloknak.

Egyébként nekem nem volt még driver problémám Linux alatt, simán felismert egy régi Epson nyomtatót, ami szkenner is egyben, valamint egy Trust webkamerát, amire rá se volt írva, hogy Linux kompatibilis lenne (csak Windows volt ráírva). És teljesen jól működnek is.

2020. nov. 9. 18:30
 16/17 Igor Igorovics ***** válasza:
Jelen pillanatban a HDD biztosan az egyik legszűkebb keresztmetszet a gépeden, utána más lesz az, nem lehet tudni, hogy pontosan mennyit dob a gépeden, de valamennyit biztosan. Ha egyszer lesz más géped, abba is bele tudod tenni, bár ott is változhatnak majd a csatolások. Új gépet ma már nem is építünk SSD nélkül, mert félkarú óriás nélküle. Egy SSD azért talán nem eget verő összeg.
2020. nov. 9. 18:51
 17/17 anonim ***** válasza:

Félig off, mert már megoldottad, deeee sírni tudnék, hogy 2020-ban még mindig ennyire függ az oktatás a szoftvertől. :( Nagyon NAGYON szomorú és elkeserítő ezt olvasni. :( Ez egy ördögi kör: ezt veszik a cégek, mert mindenki ezt használja és mindenki ezt használja mert mindenki ezt tanulja. CSAK EZT! és ez a legkártékonyabb dolog.. ezért kaptam a marketingesektől ~250 EZER SOROS excelt. Mikor pedig jeleztem hogy tán lehet ennyi adatot nem így kéne átadni, akkor nem is értették mi a gond vele. vicc. Más nem is létezik számukra. Az informatikaoktatás feladata lenne kicsit rávilágítani hogy az ms office nem az egyedüli és végképp nem egy svájcibicska ami mindenre IS jó, de a nat-ba nyilván nem ez a fő tematika. Legyen meg a Májkroszoft atyánk akarata és kész. Közben pedig csak a buzgó tanár belátásán múlik hogy hallanak-e a diákok internetbiztonságról és a különböző csalások és átverések elkerüléséről, mert nem a tananyag része (legalábbis 1-2 éve mikor beszéltem egy informatikatanárral még mindig nem volt része).

Bocs a kifakadásért de egyszerűen egyik szemem sír, másikat meg kinyomtam ennek láttán. BORZALOM. És respect, hogy legalább megpróbáltál kicsit nyitottabban gondolkodni. Csak így tovább! (Amúgy word helyett pedig ajánlom majd a TeX-et. Én abban írtam annó a szakdolgozatomat, mert praktikusabb volt mint a word, nekem jobban bejött.)

2020. nov. 9. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!