Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Szegmentálási hibával (Ubuntu...

KmsRys kérdése:

Szegmentálási hibával (Ubuntu 20.04.1 LTS) mit lehetne kezdeni?

Figyelt kérdés

Van ez a Hard Disk Sentinel, ami Linuxon konzol alapú, de sajnos ahelyett, hogy kiírná, hogy kb. hány napig fog még "élni" a lemez, inkább azt adja be, hogy Szegmentálási hiba.

Itt egy képernyőkép a pontos hibajelenségről: [link]

Ezzel lehetne kezdeni valamit? Tudtommal ez nem a program hibája, hanem az operációs rendszeré. Igazából azt se bánom, ha valaki javasol egy hasonló programot (én nem találtam) akár terminálost, akár grafikusat, csak annyi a lényeg, hogy tudni szeretném, hogy milyen állapotban van a merevlemez, ilyen becsült értékekkel (pl. hány napja van még hátra a lemeznek).

2020. nov. 3. 14:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
73%

Az,hogy mennyi van hátra egy hardver életéből,egy program se fogja megmondani,csak megtippelni.

Ha megnézed,mennyit ment eddig,akkor kikövetkeztetheted,hogy kb mennyi van neki még hátra.

Engem sose érdekelt,hogy mennyi van még vissza,hanem a pillanatnyi kondíciója milyen.

Ezen a képen az látható,hogy a HDD gyorsítótára valószínűleg kuka,de ettől még háttértárnak tökéletes,és működik.

[link]

2020. nov. 3. 15:39
 12/16 A kérdező kommentje:

10# az a verzió (64 bit) amit linkeltél, az végre működik! Nagyon szépen köszönöm!

Egyébként itt az eredmény:

HDD Device 0: /dev/sda

HDD Model ID : ST500DM002-1BD142

HDD Serial No: S2ASH4Z2

HDD Revision : HP73

HDD Size : 476940 MB

Interface : S-ATA Gen3, 6 Gbps

Temperature : 37 °C

Highest Temp.: 45 °C

Health : 88 %

Performance : 100 %

Power on time: 379 days, 0 hours

Est. lifetime: more than 1000 days

2020. nov. 3. 15:42
 13/16 anonim ***** válasza:

"de az hol írja, hogy hány nap a becsült hátralevő élettartam?"

Sehol, ez egy becsűlt érték:

[link]

a 9-es azonosítójú Power-On Time-ból számítja

[link]

2020. nov. 3. 15:45
 14/16 anonim ***** válasza:

Maga a HD Sentinel egy rakat paraméterből számítja ki a hátralévő élettartamot.

2020. nov. 3. 17:36
 15/16 anonim ***** válasza:
#14: Ezért írtam le, hogy ez egy becsült érték - a Power-On Time csak az egyik paraméter.
2020. nov. 3. 17:55
 16/16 anonim ***** válasza:
Ok.
2020. nov. 3. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!