Igaz, hogy még mindig instabil és nem eléggé megbízható a Vista?
A legújabb laptopok közül sokat már csak Vistával árulnak és sok informatikai fórumban látom (itt is van ilyen kérdés), hogy erre otthon XP-t telepítenek a felhasználók. Igaz, hogy még mindig instabil és nem eléggé megbízható a Vista? És ha így akar vki tenni, akkor egyszerűbb olyan laptopot venni, amin csak FreeDOS van, vagy simán lehet a Vista "után" "fölé" is XP-t telepíteni?
Köszönöm!
Én fél éve vettem új laptopot, vista volt rajta, akkor úgy voltam vele, hogyha majd összeomlik akkor rakok rá Xp-t. Eddig még csak jelét sem mutatta, hogy baja lenne, tehát nem hiszem, hogy annyira instabil lenne, persze ez csak semélyes tapasztalat.
Viszont a programokkal még mindíg gondja van, főleg a régieket nem tudja futtatni. Bár ha az adott progi kompatibilitását átállítod xp-re, az asztali összeállítás letiltását, és a képi témák letiltásást kipiálod, akkor meg simán elfuttatja a progromok 90%át, amit addig nem.
Nem rossz a Vista, sokkal látványosabb, de sajnos nem minden működik jól rajta. Pl régebbi játékok.
Tudnod kell, hogy lehet a Vistát downgrade-elni, vagyis ha egy laptophoz kaptál Vistát, akkor legálisan használhatsz rajta XP-t is.
Vistas laptopok hibatlanok, es stabilak is. Ha nincs bennuk 2Gb RAM, anelkul lassuak. Erdemes tiltani a superfetch vista alkalmazast, ami elotolti azokat a programokat, amit a vistaszerint el fogsz inditani. ez jelentos gyorsulast eredmenyez.
Xp-t is rakhatsz, viszont arra figyelj, hogy a vista backupot ne formatald, mert akkor ugrik a garancia notira is, vistara is ha joltudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!