Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Igaz, hogy még mindig instabil...

Igaz, hogy még mindig instabil és nem eléggé megbízható a Vista?

Figyelt kérdés

A legújabb laptopok közül sokat már csak Vistával árulnak és sok informatikai fórumban látom (itt is van ilyen kérdés), hogy erre otthon XP-t telepítenek a felhasználók. Igaz, hogy még mindig instabil és nem eléggé megbízható a Vista? És ha így akar vki tenni, akkor egyszerűbb olyan laptopot venni, amin csak FreeDOS van, vagy simán lehet a Vista "után" "fölé" is XP-t telepíteni?

Köszönöm!

2008. nov. 29. 10:57
 1/4 anonim ***** válasza:
88%

Én fél éve vettem új laptopot, vista volt rajta, akkor úgy voltam vele, hogyha majd összeomlik akkor rakok rá Xp-t. Eddig még csak jelét sem mutatta, hogy baja lenne, tehát nem hiszem, hogy annyira instabil lenne, persze ez csak semélyes tapasztalat.

Viszont a programokkal még mindíg gondja van, főleg a régieket nem tudja futtatni. Bár ha az adott progi kompatibilitását átállítod xp-re, az asztali összeállítás letiltását, és a képi témák letiltásást kipiálod, akkor meg simán elfuttatja a progromok 90%át, amit addig nem.

2008. nov. 29. 11:10
 2/4 anonim ***** válasza:
84%

Nem rossz a Vista, sokkal látványosabb, de sajnos nem minden működik jól rajta. Pl régebbi játékok.

Tudnod kell, hogy lehet a Vistát downgrade-elni, vagyis ha egy laptophoz kaptál Vistát, akkor legálisan használhatsz rajta XP-t is.

2008. nov. 29. 12:44
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Vistas laptopok hibatlanok, es stabilak is. Ha nincs bennuk 2Gb RAM, anelkul lassuak. Erdemes tiltani a superfetch vista alkalmazast, ami elotolti azokat a programokat, amit a vistaszerint el fogsz inditani. ez jelentos gyorsulast eredmenyez.

Xp-t is rakhatsz, viszont arra figyelj, hogy a vista backupot ne formatald, mert akkor ugrik a garancia notira is, vistara is ha joltudom.

2008. nov. 29. 13:49
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, én minden választ hasznosnak ítéltem. Az utolsó hsz.-hez annyit tennék - ha még látja vki - hogy 2 GB RAM alatt is árulnak Vistával laptopot, ugye nem tennék rá, ha nem működne jól így is..remélhetőleg..
2008. dec. 1. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!