Hogyan tudom visszaállitani?
Több virust összeszedtem és össze kevert a gépen pár dolgot.
Hogyan tudom visszaállitani,mert a képeket nem birom megnyitni hiába állitom a windows képnézegetöbe. Ha egy uj képet leszedek a netröl most az viszont már meg birom nyitni.
A játékok ikonja is eltünt a telepitett mappában is a filmlejátszó ikon mutatja. Ilyet még nem tapasztaltam.
Valaki segitene?
A zsarolóvírusok (ransomware) átkódolják az adatfájlok tartalmát, a visszakódoláshoz általában kell valamelyik átkódolt fájl "eredetije", de még így is kicsi az esély a sikerre.
Próbáld valamelyik titkosított fájloddal azonosítani, hogy melyik fajta ransomware járt nálad.
„melyik fajta ransomware”
Nem, mintha értenék hozzá, de nem biztos, hogy zsarolóvírusról volt szó. Azok – legalábbis sok itteni kérdés alapján – az átkódolt fájlokat előszeretettel látják el mindenféle idétlen kiterjesztésekkel. Viszont, ha jól értem, Kérdező gépén a kiterjesztések megmaradtak, de a fájl tartalma nem azonosítható velük. Ha a vírus célja csak a rongálás volt, ahhoz nem kell semmiféle visszaállítható algoritmus. Mindenesetre a történet kiegészíthető volna a következőkkel:
1. A víruskereső által végül is sikeresen levadászott „több vírus” neve.
2. Infó arról, hogy jól értelmeztem-e, hogy valóban megmaradt a fájlok eredeti kiterjesztése.
3. Egy ilyen fájl letölthetővé tétele, szemügyre vétel céljából. Mivel nem tudjuk, hogy valójában mit tartalmaz, a letöltés és vizsgálódás nyilván épeszű kollégáknak javallott, de szerencsére vannak köztünk ilyenek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!