Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan tudom visszaállitani?

Hogyan tudom visszaállitani?

Figyelt kérdés

Több virust összeszedtem és össze kevert a gépen pár dolgot.

Hogyan tudom visszaállitani,mert a képeket nem birom megnyitni hiába állitom a windows képnézegetöbe. Ha egy uj képet leszedek a netröl most az viszont már meg birom nyitni.

A játékok ikonja is eltünt a telepitett mappában is a filmlejátszó ikon mutatja. Ilyet még nem tapasztaltam.

Valaki segitene?

#setup #idegesitö
2020. okt. 29. 21:07
 1/5 tabaki ***** válasza:
86%
Sajnos, azt tartom valószínűnek, hogy egyáltalán nincs rá mód. Hiába távolítod el a vírust, a kártétele megmarad, ahogy egy agyonlőtt terrorista áldozatai sem támadnak fel... Ha a vírus tönkretette a képeidet, azok nem képek többé, nincs mit visszaállítani rajtuk.
2020. okt. 29. 22:53
 2/5 CspCsj ***** válasza:

A zsarolóvírusok (ransomware) átkódolják az adatfájlok tartalmát, a visszakódoláshoz általában kell valamelyik átkódolt fájl "eredetije", de még így is kicsi az esély a sikerre.

[link]

2020. okt. 30. 18:56
 3/5 A kérdező kommentje:
Szóval sehogy?! Még a letöltött játékokat sem tudom elinditani és a setupokat sem. Csak a formatálás a megoldás,nincs más?
2020. nov. 2. 19:20
 4/5 CspCsj ***** válasza:

Próbáld valamelyik titkosított fájloddal azonosítani, hogy melyik fajta ransomware járt nálad.

[link]

2020. nov. 2. 20:37
 5/5 tabaki ***** válasza:

„melyik fajta ransomware”

Nem, mintha értenék hozzá, de nem biztos, hogy zsarolóvírusról volt szó. Azok – legalábbis sok itteni kérdés alapján – az átkódolt fájlokat előszeretettel látják el mindenféle idétlen kiterjesztésekkel. Viszont, ha jól értem, Kérdező gépén a kiterjesztések megmaradtak, de a fájl tartalma nem azonosítható velük. Ha a vírus célja csak a rongálás volt, ahhoz nem kell semmiféle visszaállítható algoritmus. Mindenesetre a történet kiegészíthető volna a következőkkel:

1. A víruskereső által végül is sikeresen levadászott „több vírus” neve.

2. Infó arról, hogy jól értelmeztem-e, hogy valóban megmaradt a fájlok eredeti kiterjesztése.

3. Egy ilyen fájl letölthetővé tétele, szemügyre vétel céljából. Mivel nem tudjuk, hogy valójában mit tartalmaz, a letöltés és vizsgálódás nyilván épeszű kollégáknak javallott, de szerencsére vannak köztünk ilyenek...

2020. nov. 2. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!