Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Van egy scriptem, amit a...

Van egy scriptem, amit a munkámhoz napi rendszerességgel szeretnék futtatni a hajnali órákban. Virtuális gépre lenne szükségem?

Figyelt kérdés
Kipróbáltam az Oracle VM VirtualBoxot és telepítettem is egy virtuális gépet, de ott azt tapasztaltam, hogy az a virtuális gép nem automatizálható napi szintű rendszeres feladatokra, ugyanis manuálisan be kell kapcsolnom mindig a virtuális gépet, ami feltételezi, hogy a PC-m szintén egész éjjel működik. Ezt szeretném kikerülni, vagyis hogy be tudjam állítani, hogy mindig pl. 04:00-kor induljon el a script és a reggeli kávém mellé már az eredmények legyenek az email fiókomban. Ez úgy gondolom, az Oracle VM VirtualBox-szal nem lehetséges. Mit tudnátok ajánlani, egyáltalán jó-e a gondolatmenetem, hogy virtuális gépre van szükségem?

2020. okt. 18. 23:17
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon attól függ hogy mi is a szkript tevékenysége. De valószínűleg jó egy virtuális gép, de ha nem akarod hogy a géped folyton be legyen kapcsolva, akkor valószínűleg valamelyik felhőszolgáltatónál kell bérelned. Erre pl az Amazon AWS (ennek van ingyenes megoldása sok feladatra) lenne jól használható. (vagy bármilyen más szolgáltatóé).

Ezen felül alternatíva lehet hogy mégis a saját gépeden fusson. Itt lehetséges, hogy a biosz-ban beállítasz egy adott bekapcsolási időpontot, pl a hajnali 4, majd minden ilyen indulásnál autómatikusan elindíthatja a szkriptet az operációs rendszer. Erre írhatsz egy gyors szkriptet, amit a gép startup-nál lefuttat.

Harmadik megoldás pedig egy olyan gép leghet, mely mindig futhat, azaz pl egy Raspberry Pi jellegű mini számítógép.

Sajnos ezek mind valamennyi szakértelmet igényelnek.

2020. okt. 18. 23:31
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül kell virtuális gép, elég, ha a valódin futtatod a scriptet. Persze ehhez be kell lennie kapcsolva, de nem kell egész éjjel, beállíthatod, hogy 3:58-kor induljon el (az alaplapok 99%-ában van ilyen funkció), vagy ha lassan bootol, hamarabb, hogy 4:00-ra tuti éledjen fel, majd az időzítő indítja a scriptet. Reggelre lefut. Ha a scriptbe beleírsz egy leállítás parancsot az eredmény mentése után, ki is kapcsol, így csak annyit megy amennyit szükséges.
2020. okt. 18. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!