Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy lehet azt megcsinalni...

Hogy lehet azt megcsinalni excellel hogy vizszintesen minden masodik sorba az azt megelozo sorok atlaga keruljon(kikeve persze magukat az atlag ertekeket)?

Figyelt kérdés

Tehat az 1 3 5 7 9 11 13 sorba kerulnek ertekek

A 2. Sorba az elso atlaga vagyis ugyanannyi

A 4. Sorba az elso es harmadik atlaga

A hatodik sorba az elso, a harmadik es az otodik atlaga,

A 8. Sorba az elso a harmadik az ötödik s a hetedig atlaga, stb

2020. okt. 11. 12:03
 1/3 anonim ***** válasza:
Felül kell íratni a sort, vagy lehet másik oszlopba?
2020. okt. 11. 12:28
 2/3 A kérdező kommentje:
Eredetileg vizszintesbe ment volna igy minden szam masik oszlop s egy sor az egesz. De azota alaposabban atgondoltam s kiserletezgettem s lehet jobb ha egymas mellett vannak vizszintesen a szamok s alatta a mindenkori atlag. Mert igy kombinalt grafikonnal meg tudom csinalni hogy a számok oszlop diagrammosak, az atlag meg vonalasan railleszkedik. Csak en ezt ugy csinaltam meg nehany elemmel higy magam szamoltam ki s irtam ala az atlagokat. De hallottam valami fugvenyrok amivek meg lehet csinalni higy egyik cellaba x db cella atlagat irja. Olyan is kene ami az osszeget is kiirja. X db cella összegét.
2020. okt. 11. 13:07
 3/3 anonim ***** válasza:

"segéd" oszloppal meg lehet oldani

Ha az első sorod első értéke (azaz a Tehat az 1 3 5 7 9 11 13 sorba kerulnek ertekek" mondatod értelmezésében az "1")az "A2" cellában van akkor "B3" cellába ezt írod, és ezt húzod le:

"=HA(DARAB2(B2)=1;HIÁNYZIK();ÁTLAG($A$2:A3))"

Függvénynél, az adatok kijelölésénél(a vonaldiagram formátumot előtte ki kell választani), a "rejtett és üres cellák" menüpont alatt az "adatok összekötése vonallal és a "hiányzik hiba megjelenítése üres cellaként" pontot is bejelölöd az átlagokat tartalmazó "B" oszlopra.

2020. okt. 11. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!