Ezzel a hozzáállással meg lehet szerezni informatikus állásokat?
Ha le van írva egy hirdetésbe, hogy bizonyos stack ilyen, vagy olyan szintű ismerete kell, de tudom, hogy nekem kevesebb van, akkor, ha azt mondom, hogy én ezt nem tudom ugyan, de szívesen megtanulom a cégnél, mert az alapjaim megvannak, akkor megszerezhetem az állást?
Például, ha PHP programozó kell Laravel keretrendszerrel, de mondjuk csak pár demo projektet készítettem benne, lehetek-e én a befutó?
Vagy ha Dockerezni kellene, van egy viszonylag alap Linux üzemeltetési tapasztalatom, és pár dolgot megnéztem Dockerrel is, de nem vagyok profi benne, megkaphatom-e a pozíciót, ha azt mondom, hogy jelenleg nem vagyok profi, de szívesen megtanulnám náluk a dolgot?
Megszerezheted, ha a cégnek van ideje képezni. Gyakran előfordul, hogy direkt "saját nevelésű" kollégát keresnek, jellemzően fiatalt, akár pályakezdőt, nyilván kevesebb fizetésért. Én grafikai vonalon jártam így, de 5 év alatt a szakma minden csínját-bínját megtanultam.
A lényeg, hogy ne kamuzz, azzal csak kellemetlen helyzetbe hozod magad később.
Elég esélytelen.
Szinte biztos fognak találni olyan embert, aki ténylegesen ismerni fogja az elvárt technológiákat, és azt fogják felvenni.
Nem, ezzel a hozzáállással szerintem nem. Ha adott pozícióra keresek szakembert, akkor olyan hirdetést adok fel... ha gyakornokot keresek, akkor meg olyat.
Persze szerencséd lehet, mert a legtöbb cég teljesen irreális, mindenhez _is_ értő, abban 30 év szakmai tapasztalatot birtokló kollégát keres (néha még az is előfordul, hogy bizonyos technológiához, amelyek 3 évesek, 5 éves szakmai tapasztalatot kérnek). Beküldöd a CV-t, leírod, milyen szinten vagy (szerinted) benne, aztán interjún/próbaidőn majd kiderül, elég-e ez nekik. De azzal odamenni, hogy nem értek hozzá, és azért jövök, hogy ti megtanítsatok rá (... munkáltató továbbgondol: majd miután beléd fektettünk egy csomó időt és pénzt, mire termelni kezdenél lepattansz), az nem jó stratégia.
Elsősorban úgy szokott lenni, hogy két külön listát adnak meg a hírdetésben:
Az első az az elvárás lista, azokat jellemzően maradéktalanul teljesíteni kell.
A második lista pedig az előnyt jelent kategória, azokkal dolgozni fogsz, de megtanítják. Enyhe rugalmasság van, engem például nagyon komoly céghez ahová nem könnyű bejutni, felvettek olyan pozícióba, ami 1-3 év tapasztalatot kér, és csak 9 hónapom van, viszont látták, hogy szakmailag bőven tudok annyit.
Egyszóval: gondolkodj az ő fejükkel, nekik mire van szükségük, és az alapján eldönthető miben lehetnek rugalmasak, miben nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!