Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért pörgeti az utorrentem a...

Miért pörgeti az utorrentem a processzort,ill. mit tehetnék ellene?

Figyelt kérdés

Mindenekelőtt: csak azzal ne kezdjétek hogy kezdjek el használni qbittorrentet,először szeretném megpróbálni ezzel a progival megoldani a problémát.

Amúgy az a helyzet,hogy amit a kérdésben írtam már tart egy ideje,talán már több hónapja is,de eddig mint ha nem lett volna ennyire gyakori.De most már szinte állandóan csinálja,vagy legalábbis csinálni akarja (mert ált. megunom és inkább kilövöm,aztán pár perc múlva újraindítom,csak hát pont ebből a macerából kezd már nagyon elegem lenni).Ma is direkt néztem,elindítom,és 10-15 perc múlva már búg is folyamatosan a processzor,és ezt annyira idegesítő már hallani.És mint most azt is megfigyeltem,egész pontosan egy perces ciklusokban csinálja,tehát 8 mp-ig nem pörgeti,aztán 52 mp-ig pedig pörgeti a procit.Bár van amikor csak rövidebb,vagy jóval rövidebb ideig,tehát csak pár mp-ig.Meg olyan is van amikor egy időre teljesen abbahagyja.Szóval igazából inkább mégis csak kiszámíthatatlan.

Néztem már hogy a google-on hogy mit lehetne tenni,de nekem se a

net.low_cpu true-ra,se a

diskio.max_write_queue 32-ről 1000-re,se a

diskio.coalesce_writes false-ra

nem segített.Ahogy ez sem: [link] (de egyébként volt már 1600-ra is beállítva)

Annyit még hozzá tennék,hogy nálam nem arról van szó,hogy letöltés közben annyira belassulna vagy fagyna a gép (bár amikor épp nagyon felpörgeti a procit egy-egy online nézett videó azért beszaggathat,főleg persze ha még HD is),hanem csak arról,hogy pörgeti a procit,jellemzően 35-40% között,néha 40 fölé is menve,viszont ezt a túráztatást akkor is csinálja amikor nem tölt.Mármint olyan torrentek most is vannak a kliensben amik még nem készek,de adat forgalmat akkor sem generálnak mert nincs rájuk seeder.

Ill. olyat is olvastam már hogy talán azért csinálja mert egy bad szektorra akar írni a kliens.De hogy erről volna szó azt meg azért tudom nehezen elképzelni mert a HD Sentinel szerint az összes HDD-m 100%-os 0 db bad sectorral.Vagy az is lehet hogy a HD Sentinel téved?

Néhány konkrét adat még:

utorrent 2.2.1-et build 25302 (tudom régi,de hát eddig meg olyan jól működött Windows 10-en is)

Windows 10 64 bit Pro 1909-es verzió (build 18363.1082)

Avast Free Antivirus 20.7.2425 (build 20.7.5568.598)

És végül pár screenshot:

[link]

[link]

[link]

[link]

Előre is köszi!

2020. szept. 24. 14:34
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Azért mert a háttérben kriptovalutát farmolnak a te géped erőforrásaival.

A megoldás az hogy másik torrentprogramot használsz.

2020. szept. 24. 14:37
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Tuti bányászik, keress másik torrent progit.
2020. szept. 24. 14:48
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Két dolog bántja a szemem: 2.2.1-es verzió ami lassan 10 éve elavult, az összes létező hibájával együtt. Igen, ez a klasszikus "stabil" verzió amit megszokásból mindenki ajánl, mert 2012-3-ban annak volt mondható. Közben eltelt 8 év, hahó!

A másik meg a 2200 futó torrent, lehet attól is nyög a kliens.

2020. szept. 24. 14:49
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Frissítsd újabb verzióra. Régi, nem arra lett tervezve, hogy 2000 torrent fusson benne. Az újabbak már jobban kezelik ezt persze 0% körüli CPU használatot attól se várj, indításkor az is pörgetni fogja, majd beáll nyugalmi helyzetbe, ami talán 8% körül lesz (abból indulok ki, hogy nekem 200 torrent nyugalmi állapotban 0,8% CPU használatot eredményez).
2020. szept. 24. 15:05
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Pedig nincs más megoldás, mint a váltás másik torrent kliensre.
2020. szept. 24. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!