Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Megoldható az alábbi probléma...

Megoldható az alábbi probléma Excelben?

Figyelt kérdés

Sajnos elég alapszintű az excel-tudásom, így nem tudtam megoldani a problémát.

Egy táblázatot szeretnék integrálni excelbe, viszont nem klasszikus táblázatot, hanem az oszlop és a sor tartalmát legördülő menüből szeretném kiválasztani, és a két cellának együttesen kellene meghatároznia egy harmadikat, ezt nem tudom, hogy csináljam. Egy leegyszerűsített példával megpróbálom elmagyarázni, hogy mire gondoltam:

A1 (alma)

B1 (körte)

C1 (gyümölcs)> viszont ez csak A1 és B1 teljesülése esetén jelenik meg

Másról van persze szó, több adattal, de ez volna lényeg.

Ha megoldható, tudna nekem valaki segíteni?

2020. szept. 16. 17:10
 1/2 anonim ***** válasza:
84%

Legördülő listát minden további nélkül tudsz csinálni: [link]

A C1 cellába pedig beírhatsz HA függvénnyel egy feltételt: HA(ÉS(A1="alma";B1="körte");"gyümölcs";""). De ez ugye nem működik, ha A1-ben szilva, B1-ben banán van. Tegyük fel, hogy az X1:X20 tartományban vannak a gyümölcsök felsorolva, ekkor ezzel a tömbfüggvénnyel meg tudod adni:

=HA(DARABTELI(X1:X20;A1)+DARABTELI(X1:X20;B1)=2;"gyümölcs";"")

Sőt, ha az Y1:Y23 cellákban zöldségek vannak, akkor így írható át:

=HA(DARABTELI(X1:X20;A1)+DARABTELI(X1:X20;B1)=2;"gyümölcs";HA(DARABTELI(Y1:Y23;A1)+DARABTELI(Y1:Y23;B1)=2;"zöldség";""))

Erre gondoltál?

Ha nem, írd meg, mire. Ha igen, akkor használd egészséggel! :)

Üdv

2020. szept. 16. 18:58
 2/2 A kérdező kommentje:

A legördülő lista ment, a többit nagyon szépen köszönöm, erre gondoltam, igen!

Szuper vagy, köszönöm !!

2020. szept. 16. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!