Üdv, ismertek, vagy tudnátok IGEL UD5 M vagy C700 Thin Client-re egyszerüen telepíthatő Op.rendszert lehetőleg ingyenes,vagy épp kiskapukkal regisztrálhatót?
Valami kis rendszerigényű ablakkezelővel - LXDE/LXQT, Openbox, XFCE,... - ellátott Linux- vagy BSD-disztribúció lehetne talán a megfelelő.
Mondjuk Tinycore, Puppy Linux, Slax, Xubuntu, Lubuntu, LXLE, Linux Mint XFCE,... - vagy valamilyen parancssorosan telepíthető Linux-disztribúció (például Debian vagy Ubuntu netinstall lemezképről telepítve), majd feltéve rá a kis gépigényű ablakkezelő és a programok.
Routernek (Ethernet-Wifi átjárónak) esetleg OpenWrt vagy PFSense.
Csodát ne várj egyiktől se - ezeket a gépeket vékonykliensként alkalmazzák: egy nagyvállalat dolgozói - terminálszerverre csatlakoztatva, távoli asztalon keresztül megnyitott vagy Intranetes webes alkalmazást futtatva - szokták használni, nem multimédiás célokra.
"szerettem volna belőle hasonlót mint egy média box vagy player"
A gond az, hogy az újabb - például h264/h265 - kódekek, nagyobb felbontások kezeléséhez elegendő teljesítmény kellene - ezt egy kis, 10 W TDP-jű Celeron mobilprocesszor az integrált grafikus vezérlőjével aligha képes jól kezelni (legalábbis az Igel specifikációjából - [link] - az tűnik ki, hogy ilyen processzor - [link] - van benne).
"Debian, Ubuntu-t próbáltam de a netinstallal legújabb jön"
A netinstallt azért javasoltam, mert a netinstall változat alapból csak a legszükségesebb dolgokat telepíti fel, és Te határozhatod meg, hogy miket teszel fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!