Rossz felbontás Nvidia driver telepítés után , (Linux) Mit kell tennem ?
Telepíettem egy Nvidia 340 es drivert a linuxomra , amiután kiválasztom egy nagyon kicsi felbontás tudok választani és csak az az egy felbontás
Linux : Zorin os
+ telepít még egy 304 es verziót amit ki se tudok választani.
vidi kártya (laptop) : Geforce G102M
Aki nem ismeri a zorin os (lite) -t annak mindom hogy egy ubuntu-s linux
Hmm. Látom akkor sikerült felrakni a drivert (vagyis majdnem).
Igazából látni kéne a logokat, mert így nehéz erre bármit is mondani.
Amúgy ha nem ragaszkodtok a Zorin-hoz, akkor megpróbálnám valami más ubuntu alapú rendszerrel (linux mint) vagy sima ubuntu-val, hogy ott is jelentkezik-e a hiba. Nekem valamiért gyanús, hogy a Zorinnak van csak baja azon a gépen, de így ennyiből nehéz megmondani hogy mi és miért.
Nekem xubuntun akkor csinált ilyet amikor sikertelen volt a driver telepítés, "további illesztőprogramok" menüpont alatt újra be kellett állítani a zárt nvidia drivert, és update után újra működött.
Sajons Zorin OS-el nincs tapasztalatom, de hátha segít.
Azért használok Zorint mivel egy régi laptopról van szó
Nem az eredeti driver húutem fel hanem sudo vel először az autoupdatet aztán az Nvidia 340 et
Esetleg ha régi laptopról van szó, én megfontolandónak találnám a Lubuntut.
Egyébként úgy tudom, már 440-es driver is van. Hátha...
#3 A Zorin (ahogy nézem distrowatch-on) alapból kétféle ablakkezelővel szokott települni. Gnome és XFCE. A kettő közül az utóbbi ami kevesebb erőforrást igényel.
A Linux Mint amit ajánlottam pedig szintén elérhető alapból ezzel gyakorlatilag előrekonfigurálva, szóval a régi laptopon sem okozna gondot. (csak ha annyira régi hogy a 64 bites rendszer nem menne fel)
#4 Sőt, 450-es is, de az adott hardverhez ez a legfrissebb amit az nvidia oldala felajánl.
Apropó: 64 bites oprendszert igényel a driver. Amit felraktál OS az 32 vagy 64 bites?
#5 64 Bit
Akkor most melyiket rakjam fel?
Igazából barátomnak csinálom távirányításból aki ez életében nem látott linuxot és a zorin lite hasonlít a legjobban a Windowsra
#8 ?
Nem értelek, én nem OS-t kérdeztem hanem melyik drivert rakjam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!