Az mit jelent, hogy kijött egy szoftverből a frisebb verzió és a biztonságunk érdekében frissíteni kell?
A régebbi verziók attól relatíve sérülékenyebbek, mert több idő volt dolgozni a feltörésükön?
Nem vagyok egy IT-fan, csak érdekel. Ha valaki érthetően elmagyarázná, örülnék.
Szia!
Az új verzióban kevesebb a biztonsági rés.
És akkor így X darab frissítés után teljesen biztonságossá is tehetnek egy progit?
Vagy az sose jön el? (És képletesen szólva örökké frissítésekre szorul minden?)
"És akkor így X darab frissítés után teljesen biztonságossá is tehetnek egy progit?"
Nem, ilyen nincs. A tesztelők mindig találnak hibákat, az előző válaszolók által említett kis réseket, amik veszélyesek lehetnek a felhasználókra, ha azt egy rosszindulatú hacker is megtalálja.
"És képletesen szólva örökké frissítésekre szorul minden?"
Nem, mivel nem használunk örökké programokat. A mostaniak többsége valószínűleg feledésbe fog merülni, mivel jönnek sokkal korszerűbbek.
Hibákat javítanak, találnak újakat. Ezért van szükség a frissítésekre.
De nem fog minden örökké frissülni. Pl. a WinXP-t sem frissítik már évek óta. Bár nem is használják már annyian, mint régen.
Akkor nem értetted amit kérdezek.
Képletesen szólva kérdeztem. Nem szó szerint. Mindenki tudja, hogy egy progit nem használunk örökké.
Úgy értettem, hogy tetszőleges N számú frissítés sem elég ahhoz, hogy egy program teljesen hibátlanná/biztonságossá váljon?
#5 De, értettem a kérdést. Egy programot még képletesen sem használnak örökké.
A többit pedig már leírtam, olvasd el.
Nem, nem értetted akkor.
Kösz.
"És képletesen szólva örökké frissítésekre szorul minden?"
A felhasználói számítástechnikát eluraló félelempropaganda ezt sulykolja és ki is kényszeríti. Win10 frissítési tragikomédiák sorozata...
A kérdésem ELVI szintű. Hogy ELMÉLETI SÍKON (!!!!!) lehetséges-e (?) olyan szoftvert írni, ami később soha nem szorul frissítésre és tökéletes. Ergó tetszőleges idő alatt nem lehet feltörni.
VAGY hogy minden szoftver lényegi velejárója-e hogy X időráfordítással BIZTOSAN feltörhető. Ergó a kockázat nem szüntethető meg elvi szinten sem, csak a frissítések sorozatával csökkenthető.
Ha nem érted az elvi, absztrakt kérdést emögött akkor ne válaszolj inkább.
Elviekben nem lehetetlen. De a gyakorlatban minden kiadott szoftver tartalmaz hibákat.
De ha esetleg elkészülne a bugmentes szoftver, akkor is előfordulhat, hogy valamely más szoftverkomponens (pl. az oprendszer) hibája az adott szoftverben idéz elő hibás működést...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!