Valaki használ még régebbi win 10 verziókat,melyik az eddigi legjobb ,és ami elmegy közepes igényű gépeken is?
Én 1809-et telepítettem az egyik itthoni gépre, de használhatatlan volt. Hiába állítottam be, hogy ne frissítsen, folyamatosan dobálta az üzeneteket a frissítésekre. 1-2 hét után eljutottam abba az állapotba, hogy mikor letiltottam a frissítéseket (addig is le volt, csak mindig visszakapcsolta magának), akkor utána kapásból újraindult, és természetesen nem jegyezte meg a beállításomat. Erre rá nem sokkal az egyik reggel arra ébredtem, hogy megy a gép, és már a frissített, 2004-es verzió volt rajta. Megnéztem az eseménynaplóban, éjjel bekapcsolt valamikor, és lefrissítette magát.
Szóval én próbáltam régebbi verziót használni, de nem engedte a gép. Amúgy jelentős változás nincs a legújabbal sem. Ha a régebbiek elfutnak az adott gépen, akkor az újabb is el fog. (Én annyi eltérést vettem észre, hogy a boot idő 4-5 másodperccel hosszabb lett, de ez lehet a véletlen műve.)
Az a helyzet, hogy a Microsoft gyakorlatilag lehetetlenné teszi a frissítések kikapcsolását. (Kivéve a vállalati licenceknél, vagy ha betrükközöd neki, hogy ami a vezetéken jön net, az valójában fizetős mobilkapcsolt... bár az újabb verziókban már ennek ellenére is jönnek a frissítések, mindegy, hogy szeretnéd-e, vagy sem.)
Bár az is igaz, a régebbi verziókat viszont lehetetlen a hagyományos módon új verzióra frissíteni. Talán a 17-es verzió az, ami már nem találja meg az újabb verziófrissítéseket?
Igazából az a baj, hogy a MS mindent erre az "oprendszer, mint szolgáltatás" bullshitre tett fel. Ennek egyenes következménye, hogy a rendszer egyfolytában egy összetákolt bughalmaz. Lehet, hogy egyik frissítéssel kijavítanak valamit, de mellette 10 másik hibát elkövetnek, és "fejlesztés" címén 5 meglévő funkciót meg kivesznek a rendszerből, mert ugye "fejlődünk". Vicc az egész.
Az meg kiváltképp vicc, ahogy a Win10 zabálja a hardvert.
Ha pedig a Windows Áruházat akarnád használni, régebbi kiadású Win10-en az sem fog működni.
Ha pedig gyengébb gépre kell oprendszer, én megfontolandónak tartanám a Win7-et, talán ez volt a legutolsó értelmesen összerakott Windows; vagy a Linuxot, aminek a legújabb verziója is boldogan elfut olyan rendszereken, ahol a Win10 csak szenved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!