Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy lehet beállítani uTorrent...

Hogy lehet beállítani uTorrentben?

Figyelt kérdés

Szóval van ez az uTorrent 2.2.1 build 25302,amit én még mindig nagyon szeretek,és szerintem szeretni is fogom életem végéig :-)

De,van két olyan parancs amit,mivel mind kettőt hasznosnak tartok ezért bekapcsoltam a haladó beállításokban:

1. a bt.prio_first_last_piece-t,hogy minél hamarabb megnyitható legyen egy film,pl. hogy megnézzem a képminőséget,vagy a pontos hosszát ha még esetleg feliratot kell hozzá vadásznom,vagy hogy hány audio sávja van,stb.

2. és a bt.sequential_download-ot és a bt.sequential_files-t,szintén elsősorban azért hogy minél hamarabb nézhető legyen a film,na meg mert állítólag ha így tölt le az jobban kíméli a HDD-t.

Igen ám,de mint azt már nem egyszer tapasztaltam (bár érdekes módon nem mindig),szegény utorrent ettől a két elvileg tényleg ellentétes parancstól össze is zavarodik,amit úgy old meg hogy szerinte akkor a 2. parancs üti az elsőt,vagyis akkor a bt.prio_first_last_piece-t még sem veszi figyelembe hanem simán az elejétől a fájl vége felé haladva tölt,tehát úgy hogy az utolsó darabot csak nem akarja szintén minél hamarabb letölteni,hanem tényleg csak utoljára.

Ez meg ugye azért baj,mert így hiába tölt szekvenciálisan,mégis csak ott tartunk ahol a part szakad,tehát ilyenkor mégis úgy járok,hogy mégis csak meg kell várnom míg teljesen letöltődik a film hogy meg tudjam nyitni a fájlt.

Szóval erre még valami jó kis trükk?Azt nem lehetne még valahogy beállítani neki hogy először tényleg mindig az első és az utolsó darabot töltse le,és csak utána folytassa szekvenciálisan?

#Torrent #szekvenciális letöltés
2020. aug. 2. 10:29
 1/4 anonim ***** válasza:
80%

Praktikus felismerés a válaszadás előtt: nem release előírás filmeknél hogy legyen sample? Az pedig a filmből van kivágva, azaz rögtön látod a minőséget belőle. Minden más filmadat (hossz, kódolás, hangsávok, felirat) meg az .nfo-ban van. Azaz anélkül meg tudsz ismerni minden jellemzőt, mielőtt a szeletek letöltési sorrendjével babrálnál.

Unpopular opinion a végére: a 2.2.1 egy 2011-es kliens, irtó elavult már. Ha nem akarsz új uTorrentet használni mert reklám van benne, akkor ott a qBittorrent ami reklámmentes és modern, és még az is benne van amit ki akarnál csikarni a mostani kliensből.

2020. aug. 2. 10:36
 2/4 A kérdező kommentje:

Sample nem mindig van,de még nfo sem.Vagy ha van is nfo,sokszor nem elég pontosak vagy egyenesen hiányosak az adatai.

Ismerem a qBittorrent-et,de szeretnék maradni a 2.2.1-nél,ezért is a fenti kérdés.Ha esetleg nem lesz megoldás a problémámra,akkor is.Úgy hogy a dolognak ezen részét kérem, a továbbiakban ne is forszírozza senki.Köszönöm.

2020. aug. 2. 12:01
 3/4 savanyújóska ***** válasza:
56%
Ha kicsit másfelől megyünk, emlékeim szerint a VLC akkor is meg tudja nyitni, ha nincs meg a vége, és egyszerűen megáll, ha elfogy,ezzel meg is tudod nézni, és a szekvenciális letöltés sem okoz problémát. Illetve ahogy említették, ahol van sample, ott eleve nem is merül fel.
2020. aug. 2. 12:40
 4/4 A kérdező kommentje:

"a VLC akkor is meg tudja nyitni, ha nincs meg a vége"

Ez sem mindig igaz.Mert én meg úgy tapasztalom hogy igenis sokszor úgymond a keretnek,tehát az elejének és a végének meg kell hozzá lennie,hogy elinduljon a fájl.De hogy mikor kell és mikor nem az gondolom függhet a kódolástól ill. a fájl típustól is.

2020. aug. 2. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!