Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows 7 van a gépemen, és...

Windows 7 van a gépemen, és hozzá Windows 7 Recovery. Hogy tudom leformázni? Sajnos nem tudok úgy, hogy bebootolok a telepítőről, mert a Recovery csak azt csinálja, hogy kijavítja a hibákat.

Figyelt kérdés
2010. aug. 2. 22:43
 1/4 anonim ***** válasza:
Rakj be egy tiszta W7 telepítőt, és csináld arról.
2010. aug. 2. 23:01
 2/4 A kérdező kommentje:
Nincsen, csak recovery-m, ami jogtiszta és nem azért vettem a géppel együtt,hogy letöltsek valami kalóz verziót.
2010. aug. 3. 14:20
 3/4 A kérdező kommentje:
úgyhogy egyéb segítséget valaki tudna adni?
2010. aug. 3. 14:20
 4/4 P.O.C. ***** válasza:

1. Az előtelepített laptopoknál egy rejtett partícióra szokták helyezni a Windows telepítőt, amit a boot-olás elején egy billentyű paranccsal vagy egy külön gombal tudod előhívni és onnan tudsz teljes visszaállítást csinálni. Részletek a kézikönyvbe...

2. Az első válaszoló, szerintem nem kalóz változatra gondolt, hanem tiszta MSDN oldalról származó telepítőre. És valóban hála a smucig Microsoftnak ezt legkönnyebben torrent és egyéb kalóz oldalakról tudod beszerezni.

Ettől még ugyan úgy aktiválni tudod a Windows -od az OEM matricán lévő CD-Kulcsal. Sőt a legtöbb esetben már aktiválni sem kell, mert az előtelepített számítógépek BIOS-ába van a kód égetve, amit a telepítő érzékel és azonnal aktív lesz a rendszer, lsd: SLIC BIOS. (Érdekességképpen pont ezt a módszert használták ki a kalózok, hogy feltörjék a Windows-t. Egyszerűen kiszedték a SLIC-be írt kódokat a BIOS-ból és BIOS emulátort csináltak hozzá.)

Szóval attól, hogy nem az Original telepítőkészletet használod vagy ennek hiányában a Recovery partíciót, attól még ugyan úgy eredeti és jogtiszta lesz a Windows -od.

2010. aug. 4. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!