Inkscape-ben kör(t)diagramot rajzolok, ez megy. Hol és hogy kell beállítani, ha a kört több (pontos) részre szeretném szeletelni és változó körcikkeket szeretnék kapni? Pl. a teljes kört 60%, 2x10%, 4x5%-ra.
A legritkább esetben javaslom bárkinek is, hogy ne hallgasson T0bára, ezért becsüld meg ezt a ritka pillanatot. Az XML-szerkesztővel izgalmas dolgokat lehet művelni – például ezt is –, de az Inkscape legfőbb erénye, hogy általában kódszerkesztés nélkül, látvány szerint intézheted az SVG felépítését. A geek-megoldás helyett hadd javasoljak két parasztosabbat:
1. Az alapból kínálkozó változat, hogy számold át a százalékot fokra, vagyis szorozd be 3,6-tal, és egy középpont köré rendezett körcikkekből építsd fel a diagramot. A tökéletes illesztéseket a „Kezdet” és „Vég” adatablakocskákban megadható értékek beírásával tudod megvalósítani. Esetedben az első cikk 0-tól 60-ig tart, a második 60-tól 70-ig, a harmadik 70-től 80-ig, stb.
2. Alaposan tanulmányozd a Kiterjesztések menü Megjelenítés almenüjének Szép diagramok (NiceCharts)... pontjának kiválasztásával előhívható funkcióablak lehetőségeit. A „Diagramtípus” opció Tortadiagramra állításával pont azt kapod, amit keresel.
Én is kerestem a kezdet-vég mezőket, de nem találtam, ezért fordultam az XML szerkesztőhöz. Talán csak túl kapkodva kerestem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!