Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ha "netstat -an" parancsot...

Ha "netstat -an" parancsot beirom ésvan egy csomo irás régi portrol az baj?

Figyelt kérdés
és amik ott vannak azok mind nyitva vannak? vagy honnan tudom hogy nyitva vagy zárva vannak? és betudom zárni?

2020. jún. 29. 13:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Mivel ezek aktív kapcsolatok, ne akard letiltani őket.
2020. jún. 29. 14:00
 2/7 A kérdező kommentje:

ipaddress.com en más ip t add ki mint ami nekem amit kiir a gépen az miért?

és ha ott van az amit kiakarok nyitni portot és ugye tűzfalba beirtam de azt irja hogy nincs nyitva akkor most mi az ip cim lenna a baj?

de állitolag már fixeltem az ip cimem a routerben és hálozati beállitásokban azt irja ki amit beállitottam de amikor ki-be kapcsolom a gépet és megnyitom azt az oldalt más ip ad ki

2020. jún. 29. 14:23
 3/7 anonim ***** válasza:

"ipaddress.com en más ip t add ki mint ami nekem amit kiir a gépen az miért?"

Az ipaddress.com a router WAN oldali, az Internet-szolgáltatótól kapott, az Internet irányából látható, publikus IP-címét látja.

A számítógépeden meg alapesetben a router LAN-interfészén levő DHCP-szervere által kiosztott, helyi (az Internet-irányából nem látható), privát IP-címét látod.

"de amikor ki-be kapcsolom a gépet és megnyitom azt az oldalt más ip ad ki"

Igen, mert az Internet-szolgáltatód a lakossági Internet-előfizetéshez dinamikusan változó, az Internet irányából látható, publikus IP-címet ad a rendelkezésére álló IP-címtartományából. Ha ugyanazt az IP-címet akarod kapni, akkor a szolgáltatótól fix IP-címet kellene kérned (ez pénzbe kerül).

Vagy regisztrálnod kell (ingyenesen lehet) egy DDNS-szolgáltatónál (noip.com, dyn.com) és a kapott hosztnévhez rendelt IP-címet a gépeden elhelyezett klienssel adott időnként frissíteni kell - így lesz egy statikus hosztneved, nem kell a dinamikusan változó IP-címmel vacakolni.

"és ha ott van az amit kiakarok nyitni portot és ugye tűzfalba beirtam de azt irja hogy nincs nyitva akkor most mi az ip cim lenna a baj?"

A routeren port-átirányítást kell eszközölni (port forward, virtual server,...).

2020. jún. 29. 14:43
 4/7 A kérdező kommentje:

ncore wikin néztem port forward de nekem semmi nem megy

ezt is megcsináltm "Address reservation" és a "Virtual Server" is megcsináltam és qBittorent használok nekem nem azt irja amit a képen

2020. jún. 29. 15:07
 5/7 A kérdező kommentje:

jolvan mostmár ugy irja hogy "Online"

UPnP vel használom akkor nem kell Address reservation az IPt?

és akkor hogyan is tudom tesztelni hogy nyitva van? online ezen az oldalon

yougetsignal.com/tools/open-ports/

2020. jún. 29. 15:20
 6/7 anonim ***** válasza:

"UPnP vel használom akkor nem kell Address reservation az IPt?"

Akkor a port-átirányítást automatikusan elvégzi.

2020. jún. 29. 15:24
 7/7 A kérdező kommentje:

köszönöm

yougetsignal oldalon a external address irjabe és beirom azt a portot ami be van irva torrent hez akor azt irja hogy zárva miért?

2020. jún. 29. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!