Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Szöveges dokumentumban hogyan...

Ignis Subdialis kérdése:

Szöveges dokumentumban hogyan szerkesztitek az aláírásmezőt?

Figyelt kérdés

Nem tanácsot kérek, hogy hogyan kéne szerkeszteni, hanem arról érdeklődöm, hogy Ti hogyan csináljátok. Felvázoltam pár általam ismert megoldást:

[link]

2020. jún. 17. 14:45
A kérdező szavazást indított:
Pontokkal, szóközökkel, nyilacskákkal bűvészkedek. (2)
Vonalat szúrok be. (3)
Táblázatot szúrok be és a cellaszegéllyel trükközök. (4)
Erre találták ki a tabulátort... (1)
Van egy klassz saját ötletem, hozzászólásban részletezem!
23 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem a táblázatos megoldás a leggyorsabb, de olyat amúgy is elég ritkán szerkeszt az ember, hogy 2 aláírás van egymás mellett.
2020. jún. 17. 14:49
 2/8 anonim ***** válasza:
94%
Nálunk sokkal gyakoribb a kettő, sőt négy aláírással ellátott dokumentum, de nekem a tabulátorra (1) áll rá a kezem.
2020. jún. 17. 14:54
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
én a táblázatot használom, de nem a cellaszegély a vonatl hanem pöttyözök, vagy alulvonással operálok
2020. jún. 17. 15:19
 4/8 Argloss ***** válasza:
100%
Táblázat, mert a jobb szélre igazított tabulátort újra kell igazítani, ha elfelejtem az elején beállítani a margót.
2020. jún. 17. 15:43
 5/8 anonim ***** válasza:
89%
Én szövegdobozt szoktam használni. Azt oda húzom, ahova akarom és annyit csinálok, amennyi kell. Keret és háttér nélkül természetesen.
2020. jún. 17. 16:26
 6/8 anonim ***** válasza:
40%
Az egyetlen helyes és jó megoldás a tabulálás. A többinél mind kompatibilitási problémák lehetnek a különböző szoftverek között.
2020. jún. 21. 18:20
 7/8 anonim ***** válasza:
63%

Én azt vallom, hogy egy megoldás mindig helyes, ha az a célnak megfelel, és nincs hátrányos mellékhatása. Nyilván célszerű szakszerűnek lenni, de nem minden esetben jelenthető ki, hogy más megoldás ne lenne szintén jó.

A "szóközzel kinyomom, és rakok egy halom pontot" megoldás pontatlan, ráadásul három pont karakter magától átalakul triplaponttá, így ha a pontok száma nem osztható hárommal, akkor még megjelenésben is elüthet a pontozás vége. Emellett más gépen, más beállításokkal másképp jelenhet meg.

A táblázatos megoldás leleményes, bár szerintem macerásabb kezelni, mint betenni pár tabulátort.

A vonal beszúrása szintén macerás tud lenni, főleg, hogy a vonal alá a nevet is ekkor külön be kell igazítani.

A tabulátort pedig nem véletlenül ilyen célokra alkották meg. Persze, itt is lehetnek eltérő technikák. Én egy középre igazított tabulátort szoktam letenni, és "kézzel" beírok 20 aláhúzásjelet. Ez elvileg nem a legszakszerűbb megoldás, mert "hivatalosan" úgy kell, hogy két balra igazított tabulátor, és a másodiknál kitöltést álíltasz be. Csak annak az a hátránya, hogy alatta a nevet külön be kell tabulálnod, ki kell számolnod, hogy hol van a két tabulátor közepe, ami macerás. Ha egy középre igazított tabulátort teszek be, beírom a 20 aláhúzásjelet, nyomok egy entert, TAB, és már írhatom is a nevet.

2020. aug. 16. 00:14
 8/8 anonim ***** válasza:
63%

Egy (plain text txt) dokumentumban (pl email) nem működik se a táblázat se a tabulátor, se a kép, mert másik oldalon ezek nem úgy jelennek meg mint a küldőnél. Ehhez rtf/html levél kell(ene), de sokaknál csak a sima txt van engedélyezve fogadás oldalon.

Úgy KELL az aláírást megszerkeszteni hogy ekkor is elfogadható kinézetű legyen.

2020. aug. 25. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!