Szöveges dokumentumban hogyan szerkesztitek az aláírásmezőt?
Nem tanácsot kérek, hogy hogyan kéne szerkeszteni, hanem arról érdeklődöm, hogy Ti hogyan csináljátok. Felvázoltam pár általam ismert megoldást:
Én azt vallom, hogy egy megoldás mindig helyes, ha az a célnak megfelel, és nincs hátrányos mellékhatása. Nyilván célszerű szakszerűnek lenni, de nem minden esetben jelenthető ki, hogy más megoldás ne lenne szintén jó.
A "szóközzel kinyomom, és rakok egy halom pontot" megoldás pontatlan, ráadásul három pont karakter magától átalakul triplaponttá, így ha a pontok száma nem osztható hárommal, akkor még megjelenésben is elüthet a pontozás vége. Emellett más gépen, más beállításokkal másképp jelenhet meg.
A táblázatos megoldás leleményes, bár szerintem macerásabb kezelni, mint betenni pár tabulátort.
A vonal beszúrása szintén macerás tud lenni, főleg, hogy a vonal alá a nevet is ekkor külön be kell igazítani.
A tabulátort pedig nem véletlenül ilyen célokra alkották meg. Persze, itt is lehetnek eltérő technikák. Én egy középre igazított tabulátort szoktam letenni, és "kézzel" beírok 20 aláhúzásjelet. Ez elvileg nem a legszakszerűbb megoldás, mert "hivatalosan" úgy kell, hogy két balra igazított tabulátor, és a másodiknál kitöltést álíltasz be. Csak annak az a hátránya, hogy alatta a nevet külön be kell tabulálnod, ki kell számolnod, hogy hol van a két tabulátor közepe, ami macerás. Ha egy középre igazított tabulátort teszek be, beírom a 20 aláhúzásjelet, nyomok egy entert, TAB, és már írhatom is a nevet.
Egy (plain text txt) dokumentumban (pl email) nem működik se a táblázat se a tabulátor, se a kép, mert másik oldalon ezek nem úgy jelennek meg mint a küldőnél. Ehhez rtf/html levél kell(ene), de sokaknál csak a sima txt van engedélyezve fogadás oldalon.
Úgy KELL az aláírást megszerkeszteni hogy ekkor is elfogadható kinézetű legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!