Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linuxra miért nem adnak ki...

Linuxra miért nem adnak ki sok jó programot és játékot, amit Windowsra esetleg MacOS-re igen?

Figyelt kérdés
Mármint úgy értve, hogy egy adott szoftver Windowsra és MacOS-re is elérheő, de Linuxra nem. Ilyen nehéz lenne Linuxra is kiadni ezeket?

2020. jún. 4. 17:11
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
56%
Amig az atlagfelhasznalok 90 szazaleka vagy talan meg tobb is mast hasznal minek fejlesztenenek ilyen OSre a fejlesztok?
2020. jún. 4. 17:18
 2/20 elistvan ***** válasza:
65%
A maces és a wines verzió fizetős. A legtöbb linuxos szoftver ingyenes. Minek fejlesszen valaki ingyenes platformra ha pénzt is kaphat érte vagyis miért öljön egy ingyenesbe időt, pénzt energiát?
2020. jún. 4. 17:31
 3/20 anonim ***** válasza:
71%

Magyarul:

Azért nincs sok jó program linuxra, mert a Windowshoz, és a Mac-hoz képest nagyon kevesen használják, és a fejlesztőknek nem érné meg a linuxal foglalkozni.

2020. jún. 4. 17:37
 4/20 anonim ***** válasza:
18%
Amikor még Linuxoztam 15-20 éve, az egész egy káosz volt, és nem hiszem, hogy sokat változott a helyzet. Pl. nem mindegy, hogy melyik disztribúció, és melyik verzió... Ami működik ezen, nem működik azon. GTK vs QT. RPM vs DEB vs TGZ "csomag". Szóval nem lehet tudni, hogy mi van a felhasználó gépén, mert a "Linux" elég tág fogalom.
2020. jún. 4. 17:42
 5/20 anonim ***** válasza:
42%
A linux részesedése desktopon elhanyagolható. Ezért.
2020. jún. 4. 17:46
 6/20 anonim ***** válasza:
87%
Őőőő... Mindezek ellenére pl. a Steam portol játékokat szép számmal Linux-ra is. Továbbiakban ott van a "Lutris" nevezetű Játék store, ami előre konfigurált környezeten futtat olyan gameket amik nincsenek portolva linuxra. Hogy megmondjam az őszintét: Warframe-el játszottam, ami csak Win-re van és a kötelezőt hozta, nem is volt laggos.
2020. jún. 4. 18:39
 7/20 anonim ***** válasza:
85%

"Amikor még Linuxoztam 15-20 éve, az egész egy káosz volt, és nem hiszem, hogy sokat változott a helyzet"

Mert csak hiszed, és nem próbáltad ki. Valóban 15-20 éve kaotikus volt, de már szépen rendbe rakták ezt is. Csak a megfelelő csomagot kell letölteni.

2020. jún. 4. 18:41
 8/20 anonim ***** válasza:
Már ha van olyan. Pl. nekem itt rpm kéne (Fedora), de olyan nincs: [link]
2020. jún. 4. 18:58
 9/20 anonim ***** válasza:
65%

Ott az Appimage meg ott a tgz, itt pedig van flatpak: [link]

A bőség zavara.

2020. jún. 4. 19:05
 10/20 anonim ***** válasza:
OK, ezek szerint történt egy s más, ennek örülök. Most néztem csak meg, hogy mik ezek. Akkor a terjesztés kipipálva, marad hogy kevés a felhasználó... Ördögi kör. A 22-es csapdája.
2020. jún. 4. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!