Jogtiszta Windows-t lehet ugyanazzal a kulccsal regisztrálni ugyanazon a gépen?
SSD-re akarom telepíteni a windows-t úgy, hogy a régi HDD-n levő is működőképes maradjon, ha arról akarok boot-olni.
Azt tudom, hogy egy gépre lehet csak telepíteni, de ez ugyanaz a gép csak duplán. :)
Nem a lemeztől függ az aktiválás hanem az alaplaptól.
Nyugodtan telepítheted az új lemezre, válaszd telepítéskor hogy nincs termékkulcsom és netre kötés után automatikusan beaktiválja magát a win10. (legális ha a másik lemezen levő is legálisan aktivált és ugyanazt a verziót home/pro telepíted).
Ez nem egészen így hangzik. Hanem úgy hogy egy licenszel csak egy windowt futtathatsz egy időben.
Egy PCn egyszerre csak egy windowst tudsz futtatni (natívan). De nyugodtan futtathatod felváltva különböző lemezekről..
#5 Van erre valami hivatalos forrásmegjelölésed? Nekem ugyanis nagyon hasonló szituban volt levelezésem a Microsoft-tal, és akkor elég világosan azt mondták, hogy egy licenc csak egy telepítésen lehet aktív akkor is, ha mindkettő ugyanazon a hardveren van és nem fut egyidőben soha.
De egyébként csak ki kell próbálni, feltelepíted az SSD-re, aktiválod, beboot-olsz a HDD-ről, és megnézed, hogy ott milyen állapotban van, vagy lesz 1-2 nap múlva. Ha megy így, akkor örülsz, ha nem, akkor hol az egyiket aktiválod, hol a másikat, ha retail verziód van, akkor az is működni fog.
Megenné a fene ha a hdd tönkremenetele a windows licensz elvesztését jelentené.. =8-()
Sokszor cseréltem már hdd-t telepítettem újra a wint, soha semmi gond nem volt ezzel.
Köszönöm a válaszokat!
Más az, ha valaki hdd-t cserél, (akkor a régit már nem használja) és más, ha egyszerre kettőn van telepítve és felváltva fut a windows.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!