Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Üdv, Miért romlik el a feltölt...

Üdv, Miért romlik el a feltöltött filmem minősége Youtube-on?

Figyelt kérdés
Néha szoktak régi filmeket feltölteni TV sorozat epizódokat, dokumentum filmeke, stb. De mindig sokat romlik a képminőség feltöltve. Nem nagyon vagyok járatos ebben meg a koromnál fogva sem mert már nyugdíjas vagyok, de valaki le tudná írni, hogy mit kéne csinálnom, hogy nem romoljon annyit a minőségük? Ezek a filmek többnyire AVI formátumban vannak meg nekem. Lehet, hogy érdemes volna átkonvertálnom őket valami más formátumba mielőtt feltöltöm őket? Próbálkoztam már Freemake Video Converter-el átalakítva MP4-re de úgy meg késik a hang és nem lett jobb a kép úgy sem. Minden segítő ötletet köszönettel vennék. Üdv, Nándor

2020. máj. 19. 06:45
 1/4 anonim ***** válasza:
74%

A youtube átkonvertálja a saját formátumába, és nem törődik a minőséggel. Rengeteg tömörítőalgoritmuson megy át, hogy a lehető legkisebb helyet foglalja.

Mindegy is...

A lényeg, hogy egy olyan konvertáló program kellene, amivel lehet konkrétan youtube-ra konvertálni. Így lényegében azt tudod elérni, hogy te hatátozod meg, mi vesszen el a részletességből, és nem a youtube.

Amit még érdemes ilyenkor, hogy felbontásból felfelé konvertálj! Tehát ha AVI, akkor ezek 480p anyagról van szó. Nyomasd fel 720p-be, vagy akár 1080p-be! Akkor így nem a 480p anyagodat cseszi el, hanem a nagyobb felbontásúból vesz vissza. Végeredményben így is szarabb lesz az anyagod az eredetinél,de minimalizálod a veszteséget.

Még eszembe jutott valami. Stabilizálás. Azt gyorsan kapcsold ki! Nem kell, hogy a youtube stabilizálja a képet! 😃 tehát minden képjavító lehetőséget ki kell venni.

A leglényegesebb ppnt pedig, hogy jogvédett tartalmakat töltesz fel. Tehátesélyes, hogy hamar törlik a csatornádat.

2020. máj. 19. 08:14
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A youtube 1080p kb. 1200-1500kbps videó és 192kbps audió adatfolyamra tömörít ez kb 1/6-oda egy DVD-nek, ami csak 480p vagy 576p vagy 1/60-ada egy Blu Ray-nek, ami 1080p.
2020. máj. 19. 08:24
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem az első hülyeségeket ír.

Bár a képstabilizálás tényleg nem kell, szerintem a youtube-ot, pont nem érdekli milyen formátumban adod be, a lényeg hogy ront rajta.

Azért ront, mert a lehető legkisebb adatmennyiséget akarja mozgatni és tárolni.

Minden egyes konvertálás ront a videó minőségén, ezért fölösleges plussz köröket beiktatni, ugyanígy nincs értelme nagyobb felbontást beállítani. Az hogy valami 480p vagy 720p vagy 1080p a youtube szerint, az csak egy viszonyítási pont. A felbontás hiába van meg, ha a bitráta nincs, a youtube pedig elsősorban nem a minőségre megy.

Ezzel csak azt akarom mondani, ha azt látod, hogy rosszabb feltöltve a videód, az csak azért van, mert a youtube egy erősen közepes videostream oldal, független attól, hogy ezt 720p-nek, nevezi vagy 4k-nak, ezek a címkék nem kizárólagos mutatói egy videó minőségének. Igen, ha eleve gyenge avi videóid vannak, azok csak rosszabbak lesznek, de felkonvertálni nincs értelme mert nem ad hozzá semmit. Főleg hogy minden egyes átszámolás után csak rosszabb lesz a végeredmény.

2020. máj. 23. 18:59
 4/4 anonim ***** válasza:
50%
Már csak hang miatt is jó a 720p. Magasabb bitrátát enged.
2020. máj. 24. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!