Milyen Linuxot ajánlotok, amivel működik a Windows 10 távoli asztali kapcsolata, vagy marad még hely a lemezen a Teamviewernek? Többi lent!
Szerintem bármelyik normális disztrón elfut pl. a Remmina (+ remmina-plugin-rdp, remmina-plugin-vnc). Én is azt használom távoli Win10-hez, semmi gondom vele.
Hogy a gépeden melyik Linux fut gyorsan, az egy másik kérdés. Azért az elgondolkodtató, hogy a Puppy is "lassú" volt. Mire akartad használni, hol volt lassú?
Próbálkozhatsz Slitazzal:
TinyCore-ral:
Debiannal:
szigorúan netinst változatban, parancssorosan telepítve, és apt-vel csak a legszükségesebb csomagokat feltéve valamilyen kis gépigényű ablakkezelővel ( [link] ), a probléma viszont a felhasználói programokkal lesz.
Hiába fogyaszt keveset a kernel/az asztali környezet, ha a friss - mert ugye biztonság egyik alapfeltétele a rendszeresen frissített szoftver - webböngésző megeszi a gépet reggelire (pláne ezekkel a "modern" több megabájtos méretű, gépzabáló keretrendszerekkel teletűzdelt oldalakkal).
Egy kb. 15 éves, akor is "low-end" vason egy mai oprendszertől ne remélj sebességrekordokat!
Az XP lassan már 20 éves. Egy mai Windows szóba sem állna egy ilyen vassal. A Linux legalább megy. A Lubuntut én nemrég egy ennél is gyengébb gépre is felpaszíroztam, és egész jól teljesít. Nyilván ne reméljünk száguldást tőle, de ha egy régi gépe van az embernek, akkor két lehetősége van: vagy valamilyen régi oprendszert tesz fel, de akkor ne remélje, hogy a mai szoftverek fussanak rajta, de még a legtöbb weboldallal is gondjai lesznek. Vagy megpróbál egy mostani, de alacsony hardverigényű rendszert használni. 20 év alatt viszont még a Linuxok igényei is jócskán nőttek.
Ha a Lubuntu sem jött be, akkor a Puppyt, vagy a TinyCore-t tudnám ajánlani, bár utóbbi azért nem lesz a kényelem netovábbja.
A távoli asztalhoz meg csak egy Remmina kell, vagy egy rdesktop, amik nem olyan óriási szoftverek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!