Ha érettségin az UTf-8-as kódolású txt fájl adatait csak bemásolom Ctrl-C-vel az Excelbe, azt elfogadják?
Végülis időben...
És tévedsz, mindegyik feladatnál számít a helyes kódolás.
Ne is törődj vele..
Majd őszig kiderül mit kellett volna beilleszteni és miért. ;)
Kedves 2. és 5. válaszoló, köszönöm a kedves kommenteket, de szerintem egy mai végzősnek már van annyi tapasztalata ezekkel az alap programokkal (Word, Power Point főleg), hogy ne bukjon meg egy középszintű érettségin, ugyanis a tizenkét év alatt nem kizárólag az informatika oktatás keretein belül kérik a használatukat. :)
Az importálás remekül működik addig, amíg nem kell több munkalapot megnyitni egyszerre, de igaz, ezt kihagytam a kérdésből.
A többieknek köszönöm a javaslatokat, kipróbáltam importálással és másolással is, nem volt vele probléma!
Nagyon tévedsz.
Legfeljebb a PowerPointot tanulja meg az átlag végzős informatika tanórán kívül használni, mivel nullához konvergál azon tanárok száma, akik mondjuk a táblázatkezelő használatát megkövetelik a tantárgyukhoz. Még matektanárok között is meglehetősen ritka sajnos.
Annak meg nyilvánvalóan oka van, hogy informatika tanórák léteznek. Mondjuk pont az, hogy pár random történelem/földrajz/etika tanórai ppt-ból csak elenyésző részét tanulhatod meg az egyébként annyira nem magas érettségi-követelményrendszernek. Már csak abból is látszik ez, hogy ezt a kérdést kiírtad.
Ja, hogy nem tetszik, amiért nem simogatom meg a buksidat, amiért az elmúlt 2 évben kb. 5 percet készültél egy érettségire? Nem is kell, hogy tetsszen. De ha nem lettél volna ennyire hanyag, akkor már rég tudnád, hogy érettségin táblázatkezelésnél mindig egyetlen munkalapot kell importálni. De ha netán mégis többet meg kell nyitni, akkor sem értem a problémádat. Megnyitod mindegyiket, igaz, külön munkafüzetbe kerülnek, de kb. 20 másodperc átmásolni a munkalapot egyik munkafüzetből a másikba. De gondolom, ennek mikéntjét sem sikerült 12 év alatt, informatika órán kívül megtanulnod.
"Az importálás remekül működik addig, amíg nem kell több munkalapot megnyitni egyszerre, de igaz, ezt kihagytam a kérdésből."
Miért, ha többet kell megnyitni, akkor manuális bemásolgatni gyorsabb, mint külön-külön nekiállni beimportálni? Igazából úgy csinálod, ahogy neked jó, de aki importálni nem tud adatokat, az hogyan akarja megoldani a feladat többi részét?
Én nem állok le vitatkozni kedves 7-es, tény, hogy két évig annyi közöm volt informatika órán kívül ezekhez dolgokhoz, hogy a nyomtatott beadandóimat (havi kb egy) a Wordben írtam, formáztam, és tőlünk elvárták, hogy ne csak egy odanyomott betűhalmazt adjunk ki a kezünk közül, valamint a PPT-inkre adott jegy is nagyban múlott a bemutató kinézetén. Fehér háttérre senki nem kapott buksisimit. Abban igazad van, hogy az Excelt soha nem kérték, de a fentebb említett két másik programot igen, alapszinten, ahogy a középszintű informatika érettségi is. De ennyi pont elég ahhoz, hogy valaki átmenjen. Nyilván jobb eredményhez több kell, ezt sem vitatom.
Egyébként a 2018-as októberi érettségi feladatot néztem, amikor szembesültem azzal a problémával, hogy a két importálandó munkalapot két külön ablakba nyitja meg az Excel, emiatt írtam ki a kérdést, amire mellesleg részedről nem érkezett válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!