Miert lassitja a Davinci Resolve ennyire a gepemet?
Intel Core i5-8400 proci
MSI B360M PRO-VD alap
NZXT Kraken M22 hutes
GIGABYTE GTX1650 4GB kari
8gb ram
Es igen tudom es mondom is megegyszer, nem egy eromu de szerintem a fent emlitett vagassal megkellene birkoznia, ezert nem is ertem.
A "levettem fullhd-ra" az a Proxy Mode lenne?
A Davinci Resolve eléggé gépigényes - az erről szóló dokumentáció 16 GB-nyi rendszermemóriát és GTX 1080(Ti) videokártyát javasol minimum 8 GB-nyi videómemóriával:
pláne 4K-s anyagon dolgozol - az még tovább súlyosbítja a helyzetet.
Játékra valóban nem rossz, de vágásra az. Más programmal is ez lesz, függ attól is hogy milyen hosszú videóról van szó, de 8gb ram szinte semmire nem elég 1080p videónál(4k nál pláne) - ennyit néhány percnyi anyaggal bőven meg lehet tölteni, 24 perc teljesen esélytelen - , és a proci is gyenge ehhez.
Vágáshoz sok(!) ram, sok mag, és ha lehet sok vramos, gyors kártya, illetve a jelenleg használt fájlokat ssd n érdemes tárolni - és nagyobb felbontásban még így sem lesz sima a visszajátszás proxy használata nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!