Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan vágják észrevétlenül a...

Hogyan vágják észrevétlenül a filmeket?

Figyelt kérdés
Ha megvágok egy videót akkor látszik,hogy vágva van ,mert hirtelen megváltozik a kép.De a filmeknél tök folyamatosnal tűnik. Ez, hogyan lehetséges?
2020. ápr. 25. 22:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát a filmkészítés nem véletlenül egy külön szakma. Tanuld ki.
2020. ápr. 25. 23:10
 2/11 A kérdező kommentje:
Maga a módszer érdekelne,hogy miért van az , hogy nem látszódik hogy vágva van
2020. ápr. 25. 23:19
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Úgy ahogy te is csinálnád, elvágják összeillesztik.

Csak ismételni tudom magam.

2020. ápr. 25. 23:47
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nincs olyan, hogy "egy módszer", sok sok éves tapasztalat, rutin alapján jutottak oda, ahol vannak.
2020. ápr. 25. 23:58
 5/11 anonim ***** válasza:

#2: Nem látszódik, mert jól vágják meg.

Ha tudsz angolul, akkor innen el tudsz indulni a témában:

[link]

Bár szerintem egy amatőr videónál inkább a kreativitás és a művészi érzés számít jobban, mint a vágástechnikai ismeretek.

2020. ápr. 26. 01:21
 6/11 zol56 ***** válasza:
78%

Ne azt nézd hogy megvágsz 2db videót.

Vágj többet rakd egymás mellé és rakjál alá zenét vagy háttérhangot. Próbálgasd "ízléssel" a vágást. Próbálj több variációt. Ha van kreativításod menni fog. Mint minden ez is gyakorlás kérdése. Ha érdekel a téma tudsz magadzól is tanulni. Ajánlom a Premiere nevű programot. Professzionális ugyan de kezdők is tudják használni az alapokat és rengeteg oktatóvideo van róla.

2020. ápr. 26. 08:38
 7/11 A kérdező kommentje:
Kicsit félre érteték nem szeretnék videót vágni csak vágtam már meg és láttam hogy észrevehető a vágás. Egyszerűen nem értem hogy a film studiok hogyan vágják másképpen hogy ne látszódjon
2020. ápr. 26. 11:51
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy fogják és összevágják. Mit nem lehet ezen érteni? Gyakorlás, tapasztalat, ez egy SZAKMA.
2020. ápr. 26. 15:24
 9/11 A kérdező kommentje:
Semmit mivel semmi konkrétat nem irtatok..
2020. ápr. 26. 15:45
 10/11 anonim ***** válasza:

A wikipédia egészen jól leírja az alap technikákat, milyen konkrétumra vagy kíváncsi ezen felül?

A videó attól lesz folyékony, hogy jó helyen, jó technikával vágják össze a jeleneteket. Ehhez tapasztalat, kreativitás és technikai felkészültség szükséges a stáb részéről, nem véletlenül mondják, hogy a filmgyártás kreatív szakma.

Lehet olyan jeleneteket felvenni, amiket technikailag nem lehet összevágni, de lehet önmagával a kamerával is vágás nélküli átmenetet csinálni, lásd pl. (érdemes feliratkozni az oldalra, ha van reddited, sok hasonló érdekesség szokott felbukkanni itt):

[link]

Ha ennél konkrétabbra vagy kíváncsi, akkor linkelj egy videót, amiben lehet elemezni a vágási technikákat. Bár nem ígérek semmit, mert nem vagyok szakmabeli.

2020. ápr. 26. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!