Hogyan vágják észrevétlenül a filmeket?
Úgy ahogy te is csinálnád, elvágják összeillesztik.
Csak ismételni tudom magam.
#2: Nem látszódik, mert jól vágják meg.
Ha tudsz angolul, akkor innen el tudsz indulni a témában:
Bár szerintem egy amatőr videónál inkább a kreativitás és a művészi érzés számít jobban, mint a vágástechnikai ismeretek.
Ne azt nézd hogy megvágsz 2db videót.
Vágj többet rakd egymás mellé és rakjál alá zenét vagy háttérhangot. Próbálgasd "ízléssel" a vágást. Próbálj több variációt. Ha van kreativításod menni fog. Mint minden ez is gyakorlás kérdése. Ha érdekel a téma tudsz magadzól is tanulni. Ajánlom a Premiere nevű programot. Professzionális ugyan de kezdők is tudják használni az alapokat és rengeteg oktatóvideo van róla.
A wikipédia egészen jól leírja az alap technikákat, milyen konkrétumra vagy kíváncsi ezen felül?
A videó attól lesz folyékony, hogy jó helyen, jó technikával vágják össze a jeleneteket. Ehhez tapasztalat, kreativitás és technikai felkészültség szükséges a stáb részéről, nem véletlenül mondják, hogy a filmgyártás kreatív szakma.
Lehet olyan jeleneteket felvenni, amiket technikailag nem lehet összevágni, de lehet önmagával a kamerával is vágás nélküli átmenetet csinálni, lásd pl. (érdemes feliratkozni az oldalra, ha van reddited, sok hasonló érdekesség szokott felbukkanni itt):
Ha ennél konkrétabbra vagy kíváncsi, akkor linkelj egy videót, amiben lehet elemezni a vágási technikákat. Bár nem ígérek semmit, mert nem vagyok szakmabeli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!