Van olyan frame-bí-frame video animáció készítő progi, amibe szabadkézzel lehet rajzolni, de a vonalakat vektorgrafikusan tárolja és frame-ek között lehet perturbálni?
Fogalmam sincs miről beszélsz, de legalább szép szavakat használsz...
Ha megnéztél egy tucat videót és programot és mind ugyan úgy mutatja a dolgokat, akkor feltételezhetően nem velük lesz a probléma, hanem azzal amit te elképzelsz a digizális animálásról.
Na hogy ezen túl vagyunk...
Keress rá a Toon Boom nevű programra és ahoz nézz meg pár skeletal animation vagy rigging tutorialt.
Ezek megmutatják majd szépen, hogy müködik a digitális animáció vektorgrafikus környezetben, többnyire lineáris interpoláciot használva a képkockák között.
Hajrá!
1-es vagyok.
A frame-by-frame teljesen megszokott kifejezés, a perturbáción akadtam fent egy kicsit. Nem hallottam még modern animációs körökben. Mondhatnánk úgy is, hogy kissé perturbált lettem a szó láttán... ;)
Az előző válaszomban benne van amit keresel.
Lényegében a skeletal based animation annyit tesz, hogy megrajzolod a bárányod, megcsinálod a mozgató vázát (joint system, skeleton vagy armature néven is nevezik) majd ehez a vázhoz hozzárendeled a bárányod adott részeit. Innentől kezdve csak a vázat pózolod adott keyframe-ekben, többnyire csak a végállását az adott mozdulatnak vagy részletesebben, ha komplex mozdulatról van szó. A köztes képkockákat pedig valamilyen interpolációval (vagy bármilyen egyéb függvény használatával) kiszámítja neked és oda mozgatja a bárányodat (deformációval). Ha elégedett vagy a kapott erednénnyel akkor kész, ha nem akkor finomítasz a vektorokon, a keyframe-eken vagy a vázon.
Az Adobe Animate is tökéletes vektor animációhoz, de a Toon Boom olcsóbb.
Készülj fel, hogy pepecselős munka :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!