Két mappa fájljai különbségének generálása Total Commanderben? (többi lent)
Nem tudom van-e itt bárki aki ért ilyen komoly szinten ehhez a programhoz, de teszek egy próbát.
Van két mappa. Az egyik rendezett a másik pedig tele van szeméttel és a könyvtár felépítése is tök más, de valahol megvannak benne ugyanazok a fájlok mint a rendezettben. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne kitörölni a rumlis mappából azokat a fájlokat amik a rendezettben meg vannak. Tehát lényegében a kettő különbsége érdekelne.
Valójában két 10 éves mindenféle adatgyűjteményről van szó amiből most elkezdtem szortírozgatni. És a végén érdekelne, hogy mik azok a fájlok amik nincsenek benne a rendezettben mert lehet, hogy valami még maradt a szemétdombon.
A következőt csinálnám:
kivenném mindkét mappa fájlneveit egy excel táblába egymás mellé másolva név szerinti rendezés után, és ahol egymás mellett két oszlopban nem ugyanaz a név van, ott eltérés van, azaz hiányzik a rendezettből az a fájl.
A részletei a következők:
megnyitod mindkét mappát TC-ben, és nyomsz egy CTRL+B-t abban ahol vannak almappák. Ezzel minden egyes fájlt listázni fogja, az almappán belülieket is. Majd kijelölés/a kijelölt nevek másolása vágólapra. Majd mindkét mappából a kimásolt fájlnévlistát berakod 1-1 oszlopba Excelben.
Ez a módszer persze akkor működik jól, ha a rendezetlen mappából csináltál egy másolatot, és azt kezdted el rendezni, és nem töröltél egyik oldalon sem fájlokat. Mert akkor mindegy melyiket hasonlítod a másikhoz, olyan különbség-eredményeket fogsz kapni amire nincs szükséged.
TC-ben egyik oldalon a rendezett, másik oldalon a rendezetlen mappa, természetesen mindkettő megnyitva.
Menü sorban -> Parancsok -> Könyvtárak összehasonlítása
vagy -> Shift + F2
Minden fájl kijelölésre kerül, amelyik a másik mappában nem szerepel.
Ide kéne nekem valami olyan lehetőség, hogy kijelölés útvonal alapján és meg lenne oldva minden :/
Köszi a segítésget, de már rájöttem, hogy hogyan fogom csinálni. Átnevezem a rumlis mappába az összes fájlt és ezzel meg tudom különböztetni :D
De azért köszönöm a segítséget.
Nos a helyzet a következő: nálad azért más a könyvtárak felépítése, mert a bal oldaliban név szerint, a jobb oldaliban idő szerint vannak rendezve a fájlok (ha jól veszem ki a képből).
Feltöltöttem neked egy fájlt, azt letöltés után másold be a TC LANGUAGE mappájába, majd a Nyelv beállításnál válaszd ki a WCMD_HUN_EXT_ált.MNU fájlt így:
Ezután a TC-ben fent a menü sorban a bal oldalon lesz egy olyan menüpont, hogy 'Bal oldal', a jobb oldalon pedig 'Jobb oldal'.
Ezekkel beállíthatod, hogy mindkét oldalon vagy időrendi, vagy név szerinti, vagy kiterjesztés szerinti elrendezésben legyenek a fájlok. Az a lényeg, hogy mindkét oldalon ugyanolyan beállítással legyenek rendezve.
A jelenlegi beállításoddal is meg lehet ezt csinálni, csak kicsit macerásabb.
A könyvtár szerinti összehasonlítás pedig úgy működik, hogy a bal oldalon kijelöli azokat a fájlokat, amelyek a jobb oldaliban nem szerepelnek, a jobb oldaliban pedig azokat jelöli ki, amelyek a bal oldaliban nem szerepelnek. Amik nincsenek kijelölve, azok a kettő különbségei. Neked pedig pont ez kell, ha jól vettem ki a leírásodból.
Ha a rendezetlen könyvtárban lévő fájlok közül nem kellenek azok, amik nincsenek kijelölve, akkor megnyomod a * (csillag) billentyűt, így azok lesznek kijelölve, amik eddig kijelöletlenek voltak, és így egy mozdulattal (F8) törölni tudod az egészet.
Bocsi, a kép linkje lemaradt. Tehát a WCMD_HUN_EXT_ált.MNU fájlt így válaszd ki:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!