Thunderbirdben esetleg egy hozzáértő?
A régi gépről át szeretném menteni a komplett levelezésemet egy új gépre.
Az új gépen frissen installálnám a Thunderbird-öt.
Régebben már csináltam ilyet, de akkor olyan dolog történt, amit most nem szeretnék.
Amikor felkerült frissen a Thunderbird, ugye akkor tök üres, aztán fogta magát és több évnyi levelet letöltött a szolgáltatóm webes felületéről, nevezetesen a UPC webmail-jéről. Ez utóbbit hogyan tudnám elkerülni ?
Szia!
Én ezt úgy oldottam meg, hogy az adatfájljait (ami az AppData-n belül van valahol.... meg kell keresni :)) egy az egyben átmásoltam az új helyre. Így minden beállítás, meg minden levél megmaradt.
A Thunderbird egy jól felépített szoftver, nem alkalmaz semmiféle furmányos registry-buherálós megoldást. Arra kell figyelni, hogy emlékeim szerint két helyen is van Thunderbird mappa, mind a kettőt át kell másolni az új helyre. (Régen használtam már Windowst, szóval bocs a pontatlanságért!)
Én egyébként azt szoktam csinálni, hogy az egész C:\users (vagy régebbi rendszereken Documents and Settings) mappát lementem, és ami kell belőlle, azt visszamásolom, így nem fordulhat elő, hogy véletlenül veszni hagyok valamit, ami onnan kellene. Annyira kell figyelni, hogy a rejtett fájlokat is mentsd le!
Köszönöm szépen a hasznos infót.
A rejtett file-okról biztosan megfeledkeztem volna, az nincs is kijeleztetve a file kezelőmben.
A Mozbackup alapból jó, de csak akkor, ha nincsenek almappákba rendezve a levelek, mert nem állítja vissza a mappa szerkezetet.
Végül is az 1-es kommentelő megoldását sikerült megvalósítanom és jó lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!